Hírek

2014.02.02. 07:27

Visszavonták a másodfokú riasztást Veszprém megyében

Veszprém megye területére a harmadfokú (piros) riasztást, másodfokú (narancs) figyelmeztetésre mérsékelte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap délelőtt.

Kovács Erika

Az országos útállapotokért kattintson ide

Időjárás Pápán és környékén

13:54 Megyénkben is feloldották a kamionstopot

Az út és közlekedési viszonyok javulása miatt 2014. február 2.-án 14 óra 00 perctől feloldásra kerül a 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek esetében elrendelt forgalomkorlátozás.

13:07 Áramkimaradás volt Lókút és Hárskút településeken

Lókút és Hárskút településeken a kialakult időjárási viszonyok miatt átmeneti időre szünetelt az áramszolgáltatás, felsővezeték szakadás miatt. A szolgáltató a hibát kijavította, így az áramszolgáltatást a 602 állampolgárt ismét igénybe veheti.

12:45 Visszavonták a másodfokú (narancs) riasztást Veszprém megyében

Veszprém megye valamennyi járásában visszavonta a másodfokú, (narancs) riasztását az Országos Meteorológiai Szolgálat. Jelenleg megyénk teljes területén elsőfokú (citrom) riasztás van érvényben ónos eső veszélye miatt. 

Járhatatlan utak:

Veszprém megye
- 71123 - Szigligeti bekötőút - 0+000 - 2+000

12:00 A járdák síkosság-mentesítése az ingatlantulajdonosok feladata!

A kialakult időjárási viszonyok következtében síkossá, csúszóssá váltak megyénk közútjai és a gyalogos közlekedésre szolgáló járdafelültek.  A balestek kialakulásának megelőzése érdekében Igazgatóságunk felhívja az ingatlantulajdonosok figyelmét, hogy az ingatlan használója, tulajdonosa köteles az ingatlana (Nem lakott, nem használt ingatlan esetén is) előtti járda szakasz síkosság-mentesítési munkálatait elvégezni.Ónos esőtől, jégtől, hótól síkossá vált járdát a szükséghez képest naponta többször fel kell hinteni. A felhintésre bomló, szerves anyagot nem tartalmazó szóróanyagot (homok, hamu, fűrészpor) kell használni. A szóróanyag beszerzéséről a tisztántartásra kötelezettnek kell gondoskodni.

10:55 Járhatatlan utak Veszprém megyében

Veszprém megye (ónos eső)
- 71123 - Szigligeti bekötőút - 0+000 - 2+000 

10:30 Másodfokú, narancs figyelmeztetés az ónos eső miatt

Veszprém megye területére a harmadfokú (piros) riasztást, másodfokú (narancs) figyelmeztetésre mérsékelte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint a Dunántúlon ill. délelőtt még néhol a Duna vonalában - egyre inkább gyengülő intenzitású - ónos eső várható, eleinte még többfelé erős jegesedéssel. Legtovább a nyugati megyékben valószínű tartósabb ónos eső.

10:30

Az eső, ónos eső okozta veszélyforrásokkal össze függésben 10 olyan jelzés érkezett a katasztrófavédelmi igazgatóság műveletirányító ügyeletére, ahol a Katasztrófavédelem tűzoltói egységeinek beavatkozására volt szükség.

Az esetekre jellemző, hogy személyi sérülés egyik esetben sem történt, viszont az elakadt gépjárművek - átmeneti, a műszaki mentések időszakában - forgalmi akadály képeztek.

10:25 A veszprémi kórházban nincs fennakadás, az állatkerti programokat lemondták

Az ónos eső miatt nehezebbé váló közlekedés a veszprémi kórház működésében nem okozott fennakadást, a helyi állatkert viszont lemondta programjait - tájékoztatták az intézmények vasárnap az MTI-t.

A Veszprém megyei Csolnoky Ferenc kórház működésében nem okozott nagyobb fennakadást az ónos eső, azokat a szakembereket, akik nem tudtak beérni a síkos utak miatt, veszprémiekkel pótolták - mondta Rácz Jenő főigazgató vasárnap az MTI-nek. A kórház sürgősségi osztálya napok óta zsúfolt a balesetek, végtagtörések miatt - tette hozzá. 

A Kittenberger Kálmán Növény-és Vadasparkban délelőtt rendezték volna meg a medveles elnevezésű programot, amelyre az első száz gyerek ingyen léphetett volna be. A szervezők közlése szerint a program az időjárási viszonyok miatt elmarad.

09:55 Tejszállító jármű csúszott árokba a Somlónál

Árokba csúszott egy tejszállító kamion vasárnap Somlójenőnél, a műszaki mentés idejére forgalomkorlátozásokra kell számítani - tájékoztatta a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője vasárnap az MTI-t.

Bakos György közlése szerint személyi sérülés nem történt, de a baleset helyszínén fennakadások lehetnek a közlekedésben.

09:45 Veszprém megyében 9.45 órakor újra elrendelték a 7.5 tonna megengedett össztömeg feletti teherjárművekre vonatkozó közlekedési tilalmat, vagyis a megszokott korlátozáson túl, most az egyébként kivételek közé sorolt, az élő állatot és az élelmiszereket szállítók sem közlekedhetnek.

09:10 Elzárt település nincs megyénkben 

Esik az ónos eső változó intenzitással, érvényben van a kamionstop, a tömegközlekedésben nincs fennakadás – közölte a megyei katasztrófavédelem. Reggel tűz volt Veszprémben.

A közműszolgáltatásban a villamos energia, víz-, és gázellátásban, a távfűtés, távközlés terén – fennakadás nem volt az elmúlt 12 órában. Közúti balesetekben személyi sérülés sem történt, viszont az elakadt gépjárművek  a műszaki mentés idejére ideiglenesen forgalmi akadályt okoztak. A fő közlekedési utak jól járhatóak, sónedvesek. A közúti és a vasúti tömegközlekedésben fennakadás nem történt, a járatok kisebb késésekkel menetrend szerint közlekednek.

Reggel nyolc órakor tűzhöz riasztották a veszprémi tűzoltókat,mert a Házgyári u. 1. szám alatti épület negyedik emeletén a közös tárolóban a ruhaneműknél tűz ütött ki. Mire a tűzoltók kiértek a lakók eloltották a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

08:51 Lelassult a forgalom, de a főutak járhatóak

Az elmúlt 12 órában 8 olyan jelzés érkezett a katasztrófavédelmi igazgatóság műveletirányító ügyeletére, mely esetekben a katasztrófavédelem tűzoltói egységeinek beavatkozására volt szükség. Az esetekre jellemző, hogy a közúti balesetek során személyi sérülés egyik esetben sem történt, viszont az elakadt gépjárművek – a műszaki mentés idejére - ideiglenesen forgalmi akadályt képeztek. 

A fő közlekedési utak jól járhatóak, sónedvesek. A közúti és a vasúti tömegközlekedésben fennakadás nem történt, a járatok kisebb késésekkel, de menetrend szerint közlekednek.

06:59 Éjszakai elakadások, maradjanak otthon!

Elakadt gépjárműveknek segített éjszaka a katasztrófavédelem, a közútkezelő munkagépei folyamatosan dolgoznak.

Járhatatlan a 7113 számú szigligeti bekötőút. Megyénkben a közútkezelő 25 munkagéppel folyamatosan végzi a síkosságmentesítést, hóeltakarítást. Jelenleg is esik az ónos eső a Bakonyban, Pápa, Ajka, Veszprém és Tapolca térségében, megyeszerte jegesek, síkosak az utak – közölte Pécsi Norbert, a Magyar Közútkezelő Zrt. szóvivője.

Hajnali fél egykor egy Suzuki típusú személygépkocsi az árokba csúszott Mencshelyen, a veszprémi tűzoltók drótkötéllel segítették visszahelyezni az útra. Hajnali négy órakor Balatonalmádi belterületén rendőrautó akadt el a jeges, meredek úton, a balatonfűzfői tűzoltók segítettek a továbbhaladásában. A szombati éjszaka összesen hét gépjárműnek segítettek tűzoltók a jeges utakon. A katasztrófavédelem továbbra is arra kéri a lakosságot, a piros riasztással érintett területeken ne induljanak útnak!

06:30 Elakadtak a járművek a jégen

Szombat éjjel fél tizenegykor Balatonakali belterületén egy mentőautó akadt el, a járműben súlyos beteget szállítottak. A balatonfüredi tűzoltók a rossz útviszonyok miatt segítették a mentőautó továbbhaladását – közölte a megyei katasztrófavédelem.

Ábrahámhegy belterületén 22 óra 50 perckor egy személygépkocsi csúszott le az útról és forgalmi akadályt képezett. A badacsonytomaji tűzoltók a gépjárművet az útra visszasegítették.

Tizenegy óra után Szentkirályszabadja belterületén két busz csúszott árokba, személyi sérülés nem történt. A veszprémi tűzoltók egy daru és egy gépjárműfecskendő segítségével a buszokat az útra visszavontatták.

Éjfél előtt Szigligetnél a teljesen lejegesedett úton egy személygépkocsi elakadt, a forgalmat akadályozta. A badacsonytomaji hivatásos tűzoltók a helyszínen kézi erővel segítették tovább a gépjárművet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat éjfélkor piros riasztást adott ki az ónos eső miatt Veszprém megye teljes területére kérik, hogy a rendkívüli balesetveszély miatt senki ne induljon útnak ott, ahol riasztás van.


A szombati útviszonyokról itt olvashat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!