Hírek

2014.02.13. 17:50

Egymást szúrták meg?

Eltérő véleményen volt szembesítéskor a gyanúsított édesapja és volt élettársa a Veszprémi Törvényszéken dr. Pfeifer Péter tanácsvezető bíró előtt csütörtökön, ahol a gyanúsítottat emberölés bűntettének kísérletével és más bűncselekményekkel vádolják.

Kovács Erika

Dr. Fülöp Zsolt ügyész vádirata szerint a nagyesztergári férfi tavaly január 10-én egy dudari buszmegállóban megszúrta a településen élő volt élettársa egyik testvérét. Állítólag nem tudott belenyugodni abba, hogy a nővel véget ért a kapcsolata, folyamatosan hívogatta telefonon a nőt, és a szakítás után a felek egymást fenyegették. Dr. Csonka Balázs védőügyvéd szerint önvédelem történt.

Dr. Csonka Balázs védőügyvéd szerint önvédelem történt (Fotó: Kovács Erika)

– Nem tetszett több oknál fogva sem a fiam kapcsolata volt élettársával, emiatt az autót is elvettük tőle – ezt mondta a gyanúsított apja tegnap. A nő közölte vele, hogy meg fogják verni a fiát. Ezt az állítást a nő dr. Pfeifer Péter bíró szembesítési indítványára tagadta. Az apa közölte: a nő hívta fel január 10-én a történtek után is, amikor azt mondta neki, a megállóban testvére és volt élettársa összeverekedtek, megszúrták egymást, mindkettő vérzik. A nő a bíró kérdésére elmondta: volt élettársának a keze vérzett az eset után, testvére combja is vérzett, de arra nem emlékszik, hogyan sérültek meg.

Az apa, aki vadászember, arra nem emlékszik, hogy odaadott volna korábban a fiának egy vadászkést. A bíró az ügyiratok között megmutatta neki a január 10-i események után lefoglalt késről készített képet, amit az apa felismert, mint saját ajándékát, azt a kést korábban a fiának ajándékozta. Semmilyen oka nem volt annak, hogy odaadtam a fiamnak – mondta. A gyanúsított édesanyja tanúként megerősítette a fiát érintő fenyegetéseket. A nagyesztergári férfi anyja korábban látott már a fián verésnyomokat, de azt nem tudta, hogy azokat mi okozta. A gyanúsított elmondta: tavaly karácsonykor az autójára is ráütött a volt élettársa testvéreivel érkező társaság. Az ügy további tanúk és orvos szakértő meghallgatásával folytatódott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!