Hírek

2013.06.07. 17:37

Kicsit módosul a felvonulás útvonala

Ha kismértékben is, de az idén módosul a Harley Davidson fesztivál hagyományos felvonulásának útvonala a füredi Arácsi úton zajló felújítási munkák miatt.

Győrffy Árpád

A menet szombat déli 12 órakor az alsóörsi Enrődy utcából indul most is. Innen a 71-es számú főúton motoroznak egészen Balatonfüred közepéig, ahol a Jókai után lemennek majdnem a mólóig, hogy az újszállodasor előtt, a Zákonyi utcán (sétányon) át visszatérjenek a 71-es főútra. Innen a az első tihanyi elágazóig, a gödrösig, megint a főúton halad a konvoj. A Tihanyi-félszigetet a keleti oldalon kerülik meg, majd a révtől a falun keresztül visszaindulnak a 71-es főútra.



Az elágazóban Aszófő felé veszik az irányt, ahol a község közepén a Római úton jobbra fordulva elindulnak vissza Balatonfüred felé. A Vöröstemplomig a felső úton mennek, de itt a körforgalomnál jobbra fordulva visszatérnek a 71-es főútra, hogy elkerüljék az Arácsi úton zajló építkezést. A város keleti szélén, az arácsi vasútállomás alatt lévő lámpáknál balra fordulnak és a Lóczy úton át visszamennek Arács központjába, ahonnan Csopakon, Paloznakon, Lovason át újra a felső úton haladnak. Innen már a szokásos az útvonal, Lovas után Felsőörs, majd jobbra Almádi felé indulnak, de a város szélén, a Határ csárdánál visszafordulnak Alsóörs felé, hogy a kempingnél befejezzék a mintegy 50 kilométeres felvonulást. Tavaly mintegy tízezren motoroztak együtt. Az idén is sok résztvevőre számítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!