Hírek

2013.04.26. 15:13

Örömet nyújtófestmények

Tájképek, csendéletek, vallási ihletésű alkotások, valamint makróvirágok, összesen harminc festmény látható Sebestyén Erzsébet festőművész kiállításán a felsőörsi Civil házban.

Halmos György

A tárlatot Révész Erika nyitotta meg, aki arról beszélt, hogy a művésznő eleinte pasztellezett, majd áttért az olajra és az akrilra, amelyek ma is a kedvencei. Horváth Lajos festőművész segítségével sajátította el a festészet technikai részét, és sok közös kiállításon mutatta meg munkáit a közönségnek.

 

Sebestyén Erzsébet festőművész (Fotó: Gáspár Gábor)

Tagja a veszprémi Nyitott Műhely Egyesületnek, amely az elmúlt években mintegy 30-40 művészt látott vendégül alkotótáborokban és kiállításokon. Részt vesz a bugaci, a lakiteleki és a kecskeméti alkotótáborok munkájában, Erdélyben is több helyen dolgozott. Sebestyén Erzsébet főként tájképeket állított ki, ez a téma azóta foglalkoztatja, amióta először vett ecsetet a kezébe.

 

Klasszikus és hangulati tájképek is találhatóak közöttük, de mindegyik közös vonása az erőteljes színhasználat és az, hogy főleg erdélyi tájakat ábrázolnak. Makrovirágai és -gyümölcsei rácsodálkozások a természet nagyszerűségére és bőkezűségére; mutatós, vidám festmények, boldog lesz tőlük, aki látja őket. A megnyitón a Búzavirág dalkör lépett fel. A tárlat április 28-ig látható.



Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!