Hírek

2013.03.01. 13:45

Éledezik a vízpart, megnyitott a kádártai horgásztó

Veszprém megye - A horgászoknak régóta bizsereg a tenyerük, igencsak szabadulnának a tél szorításából. Időnként szerencsére már-már tavasziasan mosolyog rájuk a nap, ami nem csoda, hiszen márciust írunk. Itt az idő, indulni kell, kezdődik a horgászszezon!

Tremmer Tamás

 

A hónap első napján nyitotta meg kapuit a kádártai Bánya-tó, már fogás is volt (Fotó: Gáspár Gábor)

A jégvesztét követően, az első tavaszi napsugarak megjelenésekor kiéhezett horgászok lepik el a vízpartokat, hogy végre hódolni tudjanak szenvedélyüknek. Hiába hűvösek még a reggelek, a pecásokat ez nem tarthatja vissza. Már önmagában az öröm számukra, hogy kiülhetnek a partra, fürkészhetik a vizet, élvezhetik a szabad levegőt. A hosszúra nyúlt tél után kicsit elvonulhatnak a világ dolgai elől, átadhatják magukat a természetnek.

A pár fokos vízben nagy zsákmányra még nem lehet számítani, de az év első izgalma, ahogy megmozdul a kapásjelző, semmihez nem fogható számukra. Kis sneci, apró keszeg vagy kárász, netán egy éppen méretes ponty – vagyis az első halak feledhetetlenek, erről az egész horgászszezon alatt lehet értekezni.

Horgásztársak, kalandra fel: görbüljön!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!