Hírek

2012.06.05. 15:02

Július közepére elkészül a veszprémi körforgalom

Veszprém - Jól halad a körforgalom és az aluljáró építése, a teljes beruházásnak novemberben, a körforgalomnak július közepére készen kell lennie.

Balla Emőke

Néhány hete új forgalmi rend van érvényben az épülő körforgalomnál, a járművek már használják a kör elkészült délkeleti ívét (a Szikviz parkoló, Ady Endre utca és a Kossuth iskola által határolt szakaszt). Folytatódik tovább az építkezés a Jutasi út felé. Az aluljárónak két kivezetése lesz: az egyik vége a Budapest utcai buszmegálló irányába, a másik vége a zöldház felé, itt rámpaépítés zajlik. A körforgalomnak július közepére el kell készülnie, az építkezés jelenlegi készültségi foka hatvan százalékos, mondta Schmidt István, a polgármesteri hivatal városfejlesztési iroda vezetője.

A körforgalom mellett egy másik építkezést is látnak a veszprémiek, a vásárcsarnok és a Kossuth utca végét összekötő szakaszon, ez már a belvárosi rehabilitáció része, a munkák és az azzal járó közműkiváltások ott is elkezdődtek. A fejlesztések célja, hogy a veszprémi belváros üzleti, turisztikai, közszolgáltatási és lakókörnyezeti szempontból is magas színvonalat érjen el, amivel hatékonyabban képes megfelelni központi szerepének. Jó minőségű, rekreációs és közösségi célokra is alkalmas közterületeket alakítanak ki, a bevásárlóutca és közvetlen környéke visszanyeri vásárlóközönségét. A megújulás kapcsán a vásárcsarnokot és a Lordok házát összekötő gyalogátkelőhely véglegesen megszűnik, szerepét a városrehabilitációban épülő rámpás aluljáró veszi át. A bontási, építési munkák miatt hamarosan útban lesz, nem használhatják a gyalogosok.

Az építkezésről, a forgalmi rend változásokról folyamatosan tájékoztatjuk olvasóinkat, a következő forgalmi rend változás egy-két héten belül várható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!