Hírek

2011.10.28. 19:07

Iskolai jubileum versenyekkel

Balatonfüred - Rajz-, helyesírás- és logikaversennyel, labdarúgótornával ünnepelték együtt a város általános iskolásai a Radnóti iskola 40. születésnapját.

Győrffy Árpád

A péntek délelőtti programban egymással párhuzamosan zajlottak a sport- és elméleti versenyek. A fociban a helyi iskolák csapatai mellett részt vett egy sárvári és a szlovákiai Nagymegyer (Veliky Meder) általános iskolájának a csapata.  Az iskola első emeleti aulájában intézménytörténeti kiállítást nyitott meg Steierlein István igazgató.

A kiállításon a Radnóti iskola életéről és a korábbi osztályokról, pedagógusokról készült fotók mellett egykori taneszközök, könyvek, füzetek, szakköri tárgyak és sok oklevél, kupa mutatja be az elmúlt négy évtized fontosabb eseményeit, eredményeit.

A megnyitóval együtt osztották ki a szeptemberben meghirdetett képzőművészeti pályázat díjait, okleveleket, csokikat, könyveket. A város óvodásai, általános iskolásai közel kétszáz munkával neveztek a versenyre. Kihirdették a délelőtt zajlott egyéni helyesírási és az iskolák csapatai között megrendezett "logikai" verseny eredményét is.

A szülők, a város és a társintézmények vezetői a lapzártánk idején zajlott gálaműsorban köszöntötték a születésnapos radnótisokat. A programban az iskola jelenlegi diákjai, pedagógusai mellett fellépett egy korábbi diák, Balanyi Szilárd, a Quimby együttes billentyűse.

 

A balatoni regékhez és mondákhoz kötődő képzőművészeti pályázaton a zsűri döntése szerint a közel 200 pályamű szerzői közül az alábbiak szerepeltek legjobban. Bernát Panna (Kiserdei Óvoda), Székely Mátyás (Radnóti iskola, 1. A), Tabai Sheila (Radnóti iskola, 3. A) Bujáki Eszter (Eötvös iskola, 5. A), Csomai Eszter (Radnóti iskola, 6. B), Király Kamilla (Radnóti iskola, 8. A).

Különdíjat kapott Dobos Dorina (Radnóti iskola, 6. B) és Polgár Kristóf (Radnóti iskola, 8. A).

A helyesírási versenyt az 5. évfolyamban Kun Henrietta (Bem iskola), a 6. évfolyamban Dobos Dorina (Radnóti iskola), a 7. évfolyamban Danajka Balázs (Radnóti iskola), a 8. évfolyamban Jakab Viktor (Radnóti iskola) nyerte. A logikaversenyben az 5-6. osztályos és a 7-8. osztályos csapatok versenyében is a radnótisok szerepeltek legjobban.

A sportversenyeken az óvodák közül a Mesevilág Tagóvoda ovisai, az alsó tagozatosok versenyében az Eötvös és a Radnóti iskola diákjai voltak a jobbak. A Radnóti labdarúgótornán a III. korcsoportban a Radnóti iskola csapata győzött. A gólkirály Liszi Márk (Bem iskola), a legjobb kapus Kovács Ádám Péter (Bartók iskola, Nagymegyer, Szlovákia), a legjobb játékos Bartók Balázs (Radnóti iskola) lett. A labdarúgótornát a IV., illetve V.  korcsoportban a Lóczy gimnázium csapata nyerte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!