Hírek

2011.09.21. 08:00

Megújul a barokk belváros

Sümeg - Munkagépek, építőipari szakemberek dolgoznak a kisváros barokk központjában. Gőzerővel tart a rehabilitáció első üteme több száz méteres szakaszon.

Szijártó János

Az összességében 120 millió forintot meghaladó fejlesztés az utca burkolatfelújítására, új utcabútorok, kerákpártartók, kandelláberek, szeméttárolók kihelyezésére, zöldterületek kialakítására terjed ki.  Az utat stílusosan kockakővel, a járdákat, közterületeket betonnal fedik. Az egyik oldalon a régebbi fákat is kivágták.

Rátosi Ferenc polgármester lapunk kérdésére elmondta, hogy a kivágott fák helyére a kártevőkkel szemben ellenállóbb pirosvirágú vadgesztenye kerül. A sümegi beruházás első üteme várhatóan október közepére befejeződik, huszonharmadikára, nemzeti ünnepünkre tervezik a hivatalos átadást. Azt is megtudtuk, hogy az utcát teljes hosszában szeretnék megújítani, de erre majd a beruházás második üteme nyújt lehetőséget.

Ez a fázis mintegy kétszázmillió forintba kerül a előzetes becslések szerint, és az önkormányzat pályázat útján szeretné ezt az összeget előteremteni. Már készülnek az ehhez szükséges tanulmánytervek.
 
A polgármester hangsúlyozta, hogy egyáltalán nem mindegy, milyen helyen élnek a helybeliek, ugyanakkor a városban évről évre növekszik, fejlődik a turizmus. Így ebből a szempontból még lényegesebb, hogy egy szép, hamisítatlan barokk hangulatú belváros fogadja a vendégeket a megújult vár és püspöki palota mellett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!