Hírek

2011.05.23. 08:14

Felavatták a tanpályát

Tapolca - Közlekedési versennyel kötötték egybe a város önkormányzata és a Tapolcai Általános Iskola támogatásával létrehozott kerékpáros KRESZ-pálya ünnepélyes átadását szombaton.

Szijártó János

A pálya kialakításának gondolatát az a sajnálatos tény alapozta meg, hogy az elmúlt időszakban emelkedett a gyermekbalesetek száma. A tapolcai rendőrkapitányság így élt azzal a lehetőséggel, amelyet a Veszprém Megyei Baleset-megelőzési Bizottság pályázata nyújtott ezen a területen. A baleseti kockázat csökkentése ugyanis a szakemberek szerint nagyban összefügg a gyermekkorban elkezdett oktatással. Az általános iskola az elméleti alapokat megadja ugyan, de a tudás gyakorlati alkalmazásához szükséges egy olyan terep, amely a külvilágot modellezi. A Tapolcai Általános Iskola Kazinczy tagintézményében immár egy ilyen, közlekedési táblákkal felszerelt igazi gyakorlótér áll a gyerekek rendelkezésére, ahol találkozhatnak minden lényeges közlekedési szituációval.

A már említett pályázatból 500 ezer forint, a tapolcai önkormányzattól pedig 250 ezer forintnyi támogatás segítette a kerékpáros tanpálya kialakítását.  A szombati avatáson a versenyző gyerekeken kívül a rendőrség dolgozói, pedagógusok vettek részt, a nemzetiszínű szalagot Császár László polgármester, Bajner Imre iskolaigazgató és dr. Smura János tapolcai rendőrkapitány vágta át. Az ünnepélyes pillanatok után a megye több iskolájából érkező versenyzőket Bankó Magdolna rendőr alezredes, a megyei főkapitányság baleset-megelőzési bizottságának titkára tájékoztatta a Kerékpáros iskolakupa, valamint a Ki a mester két keréken? elnevezésű versenyek szabályairól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!