Hírek

2011.01.28. 12:29

Majdnem összejött a rinóbébi

Veszprém - Még várnunk kell a veszprémi rinóbébire: bár a mesterséges megtermékenyítés sikeres volt, a magzat felszívódott. Újra próbálkoznak.

Németh F. Bernadett

Pablo és Rebecca szaporodásbiológiai állapotát tavaly nyáron mérte fel a világ egyik legjobban felkészült, tudományos háttérrel és gyakorlattal rendelkező szakmai team-je a németországi Állatkerti - és Vadállat Kutató Intézetből Berlinből. A megszületett eredmények alapján a szakemberek Rebecca mesterséges termékenyítése mellett döntöttek, mely szeptember közepén, komplikációk nélkül megtörtént.
 
A Bécsi Állatorvostudományi Egyetem specialistáinak együttműködésével Rebeccanál folyamatos ciklusdiagnosztikai és hormonvizsgálatokat folytattak, hogy egyértelműen meg lehessen állapítani, illetve figyelemmel kísérni a vemhességet. A napokban értesítette a Kittenberger Kálmán Növény-és Vadasparkot a vizsgálatot vezető osztrák professzor, hogy vizsgálatok igazolták, hogy a termékenyítés sikeres volt, ám 70 nap vemhesség után a magzat felszívódott.
 
Amikor Rebecca  a további cikulsdiagnosztikai és hormonvizsgálatok alapján  újra fogamzóképes lesz, újra megtermékenyítik. Addig is dr. Szekér Pál, az állatkert állatorvosunk megfelelő mennyiségű vitaminnal, karotinnal és ásványi anyagokkal készíti fel Rebeccát az új vemhességre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!