Hétvége

2011.04.02. 08:42

Komolyan vett komédia

Beaumarchais komédiáját, a Figaro házasságát Valló Péter rendezésében, Kőrösi Csaba és Pindroch Csaba főszereplésével péntek este mutatta be a veszprémi Petőfi Színház.

Balla Emőke

A Kossuth-díjas rendező, Valló Péter az Édes Anna és A bugyogó című előadások után ezúttal egy igazi remekművet, a Figaro házasságát állította színpadra Veszprémben. A rendező úgy nyilatkozott: arra törekszik, hogy az előadáson sokat nevessenek a nézők, hiszen ez egy elementárisan mulatságos történet. Mintát mutat nekünk arról, hogy soha nem szabad feladni, és a pofonok után is talpra lehet és kell állni. Egy komédia akkor jó, ha az ábrázolt konfliktusait halálosan komolyan vesszük. A nézeteltéréseink, problémáink az életben sem viccesek, azokat csak a kívülállók tartják olykor kacagtatónak.

Valló Péter a címszerepet Kőrösi Csabára bízta, reményei szerint emblematikussá válik Figaro szerepe az ő megformálásában. Almaviva grófot Pindroch Csaba alakítja, akit a közönség a mozivászonról és a televízió képernyőjéről ismer; olyan sikerek részese volt, mint a Valami Amerika és a Kontroll. Először játszik Veszprémben, a gróf szerepe nagyon jól áll neki. A grófné Trokán Anna, Susanne Dobra Mária, Cherubin Horváth Zoltán, Marcellina Bajcsay Mária, Bartolo Nyirkó István, Fanchette Bécsi Kamilla, Antonio Kiss Jenő, Bazilio Baranyi Péter, Naplop Őri Ádám, az ajtónálló Madár K. Zoltán. Don Gusmann de Hübele szerepében Tóth Loont láthatják a nézők, aki szerint a mű ma is aktuális. Jól megírt történet a Figaro házassága, örök érvényű igazságokkal a féltékenységről, szerelemről, vágyakozásról.

A férfiaknak azért ajánlja az előadást, hogy lássák, mekkora szamarat csinál belőlük ez a három érzés, a nőknek pedig azért, érzékeljék, mit eredményezhet, ha kacérkodnak a férfiakkal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!