Kézilabda Bajnokok Ligája

3 órája

Nyert a Veszprém HC, de átlövője súlyosan megsérült

Hazai Bajnokok Ligája mérkőzéssel folytatta idei szereplését a magyar bajnok. A veszprémi kézilabdázók abszolút esélyesként léptek pályára a Fredericia ellen, de a dán rivális meglepetésre alaposan megszorongatta a bakonyiakat.

Horváth Gábor

A három sikerrel és egy vereséggel álló Veszprém HC azt Fredericát fogadta, amely története során most szerepel először a Bajnokok Ligájában. A dánok az első négy fordulóban nem tudtak pontot szerezni a BL A jelű csoportjában. A veszprémi kézilabdázók ezzel együtt természetesen nem becsülhették le az izlandi mester, Gudmundur Gudmondsson alakulatát.

A veszprémi kézilabdázók meglepetésre alaposan megizzadtak a dán Fredericia ellen hazai pályán a Bajnokok Ligájában.
A veszprémi kézilabdázók meglepetésre alaposan megizzadtak a dán Fredericia ellen hazai pályán a Bajnokok Ligájában. A hazaiak egyiptomi játékosa, Jehia el-Dera sajnos súlyosnak tűnő sérülést szenvedett a meccs elején
Fotó: Fülöp Ildikó / Forrás:  Napló

El-Dera fájdalmas arccal terült el a földön

A hazaiaknál a dán Mike Jensen kezdett a kapuban, a jobb szélen pedig némi meglepetésre Lukas Sandell kapott szerepet. Közel három percig nem esett gól, ez annak is volt köszönhető, hogy Jensen remekül védett. Cindric törte meg a csendet, a 6. percben pedig 2-2 állt az eredményjelzőn. A következő gólt a dánok lőtték, Taboada volt eredményes, ami mutatta, hogy a Fredericia nem feltartott kézzel érkezett abba a Veszprém Arénába, amelyben sokkal nagyobb csapatok is elvéreztek az utóbbi időszakban. Két gólra nőt a vendégek előnye, majd egalizált a Veszprém. Ennek sajnos nem sokáig tudtak örülni a bakonyiak, mert el-Dera fájdalmas arccal terült el a földön az egyik támadásánál. Az egyiptomi átlövő a térdét fogta, az első információk szerint elszakadt a térdszalagja, úgy vitték le a pályáról.

Mindkét kapus remekelt, Jensen mellett honfitársa Fries is sorra fogta a lövéseket. Megint kettővel vezettek a dánok, 5-7, Remili egalizált, 16. perc: 7-7. Igyekezett ritmust váltani a Veszprém, Koszorotov alakította 8-7-re az állást. Cindric jól irányított, és a sok hiba ellenére sikerült ellépnie néggyel a házigazdának, 15-11, az első félidő végén pedig 16-12 volt az állás. 

Remili belökte a Veszprém szekerét, mégis szenvedős volt a hajrá

A második játékrészre Remili nagyon harcosan jött ki a pályára, a francia szinte megállíthatatlan volt, ugyanakkor a Fredericia is jól támadott, 20-16.

Remili szárnyalt és társai is sokkal gyorsabban játszottak, mint a szünet előtt. Pevnov piros lapot kapott, miután eltalálta Koszorotov arcát, az orosz vágta be a 23. bakonyi gólt, 23-17.

Kinyílt az olló, úgy tűnt, a dánok fejben is fáradtak, 41. perc: 26-19. Ugyanakkor a cserekapus Frandsen remekül szállt be, és ebbe a teljesítménybe belekapaszkodva, valamint a hazai hibákat kihasználva 26-23 zárkózott a Fredericia.

Megint meg kellett magát ráznia a Veszprémnek, mert a 7 a 6 elleni játékot jól alkalmazó dán gárda erőre kapott. Erőlködtek a bakonyiak, de az utolsó 10 perc kezdetén 29-27 volt az állás, ez igencsak váratlan volt. Ráadásul még tovább csökkent a hátrány, 29-28, majd Sandell talált be. Corrales és Ligetvári is beszállt, Descat keze pedig nem remegett, visszaállt a 2-3 gólos különbség.

Corrales fontos védéseket mutatott be, nagyon kellettek ezek a spanyoltól. És még így is izgalmas lett a vége, az utolsó percben labdát szerzett a Fredericia, 33-32, Pascual kénytelen volt időt kérni, Casado döntötte el végül a meccset a hazaiak javára.

Alaposan megszenvedett a Veszprém a remek napot kifogó dánok ellen, de a két pontot begyűjtötték a bakonyiak a kézilabda Bajnokok Ligájában.

Megizzadtak, de nyertek a veszprémi kézilabdázók

Eredmény: Veszprém HC-Fredericia HK 34-32 (16-12)

Veszprém, 4496 néző. V.: Merz, Kuttler (németek). Veszprém HC: JENSEN – Sandell 3, REMILI 9, CINDRIC 3, Fabregas 1, el-Dera, Elísson 4. Csere: CORRALES (kapus), Grahovac, Koszorotov 5, Vajlupau 3, Pesmalbek, Casado 1, DESCAT 5 (4). Edző: Xavier Pascual.

Fredericia HK: FRIES – Andersen 4 (3), Olafsson, Balstad, Pevnov 3, Taboada 5, BISGAARD 7. Csere: FRANDSEN (kapus), ANDERSSON MOBERG 4, Mossestad 2, Martinusen 4, Nielsen, Kjeldgaard 3, Vidarsson. Edző: Gudmundur Gudmondsson.

Kiállítások: 2, ill. 10 pec.

Hétméteresek: 4/4, ill. 3/3.

Xavier Pascual: – Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, szörnyű érzés elveszíteni egy játékost. Tudjuk, a sportban ez benne van, mégis rossz ilyesmit átélni. Büszke vagyok a csapatra, amely el-Dera sérülése ellenére nagyszerűen küzdött. Sok hibánk volt, de végigharcoltuk a 60 percet. Rengeteg meccsünk van, muszáj pihentetni a játékosokat. Ma sajnos egy fontos társunkat vesztettük el, valószínűleg az egész szezonra.
Gudmundur Gudmondsson: – Nagyon büszke vagyok csapatomra, nagyszerűen teljesítettünk egy rendkívül erős Veszprém ellen. Remekül védekeztünk, jó volt a kapusteljesítményünk, amiből igyekeztünk gyors gólokat szerezni. Nemcsak taktikailag, hanem küzdeni tudásban is helyt álltunk, nagyon közel voltunk a pontszerzéshez ebben a fantasztikus hangulatú arénában.

Nedim Remili: - Elnézést, de most nem a találkozóról beszélnék. A sérülés után muszáj volt továbbra is a meccsre koncentrálnunk, de most már véget ért a mérkőzés és gondolatainkban mindannyian el-Derával vagyunk. Bízunk benne, hogy jobban érzi magát és mihamarabb felépül.

Thorsten Fries: - Fantasztikus itt játszani és nagyon büszke vagyok a csapatra, amely hihetetlenül teljesített. Senki sem számított arra, hogy szoros meccset tudunk itt játszani, de ma megmutattuk, hogy ez is bennünk van. Kiélezett találkozón vagyunk túl, a hazaiak nyertek, de mi is tudunk profitálni ebből a találkozóból.

A Veszprém HC októberi programja:

  • október 20., 17.00: ETO-Veszprém HC
  • október 24., 20.45: Eurofarm Pelister-Veszprém HC
  • október 26., 18.00: Veszprém HC-PLER
  • október 30., 20.45: Plock-Veszprém HC


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában