Országos tájfutó bajnokság

2 órája

Veszprémi tájfutó sikerek: éremeső a zivatarban

Hideg, esős novemberi időjárási körülmények között rendezték meg a tájfutók rövidtávú országos egyéni és váltóbajnokságát Szentesen és Szarvason.

Veol.hu

Az N14-es és F14-es kategória dobogósai Gaschler Jankával és Varsányi Ádámmal

Fotó: Veszprém Honvéd SE

A Veszprémi Honvéd SE beszámolója szerint előbb Szentes belvárosát foglalták el a versenyzők, ahol délelőtt a selejtezőket, délután a döntőket bonyolították le. Egy városi lakótelep parkokkal, játszóterekkel tagolt területén, pörgős pályákon kellett jó teljesítményt nyújtani a döntőbe jutáshoz. A következő „menetben” már megnyitott udvarok, átjárók és mesterséges lezárások kínáltak trükkös útvonalakat és igényeltek nagy koncentrációt a gyorsaság mellett.

A Veszprémi Honvéd SE sportolói szó szerint állták a sarat, az öt arany mellett három ezüst- és négy bronzérmet, illetve pontszerző helyet szereztek meg.

A másnapi váltóverseny idejére Szarvasra költözött a mezőny. Itt az Erzsébet-liget biztosított parkerdős terepet, amit a hídon átkelve technikás részek, például a Szarvasi Vízi Színház nézőtere tett izgalmassá. De nem csak az időjárás vagy a pályák jelentettek nagy kihívást, a versenydrukkot és feszültséget a tévesen vagy nem fogott pontokból fakadó – viszonylag nagy arányú – kiesés is fokozta. A veszprémiek a bonyodalmak ellenére három csapatéremmel térhettek haza, melyek közül a V165-ös kategória aranya csillogott a legfényesebben.

Rövidtávú OB eredmények, N14: 1. Gaschler Janka. N18: 1. Ódor Laura. N21: 2. Máramarosi Rita, 3. Mérő Dominika. N55: 1. Wengrin Ágnes. N70: 3. Wieder Ilona. N75: 3. Komár Béláné.

F14: 2. Varsányi Ádám. F20: 3. Bálint Ádám. F45: 1. Molnár Zoltán. F50: 1. Barát János. F70: 2. Horváth Tivadar.

Országos Rövidtávú Váltóbajnokság eredmények, V21: 2. Mérő Dominika, Bálint Benedek, Bálint Ádám, Máramarosi Rita. V135: 3. Molnár Attila, Széplaki Erika, Molnár Zoltán. V165: 1. Néda László, Wengrin Ágnes, Egei Tamás.



 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!