Mozdulj, ovi!

2 órája

Családi nap a Nátuskerti Óvodában

A Nátuskerti Óvoda egy jó hangulatú délutánra idén is várta a hozzájuk járó gyermekeket és szüleiket. Az őszi családi napon a mozgásé és a jókedvé volt a főszerep, de a közösségépítés szempontjából is hasznos volt a rendezvény.

Haraszti Gábor

A nap közös bemelegítéssel kezdődött, majd játékos, mozgásos feladatok következtek, nem hiába kapta a rendezvény a Mozdulj, ovi! szlogent. A feladatok összeállításánál ügyeltek arra, hogy kapcsolódjanak a közelgő autómentes naphoz is.

A rendezvény közös bemelegítéssel kezdődött az oviban
A rendezvény közös bemelegítéssel kezdődött az oviban
Fotó: Horváth Andrea

Dobó-Kocsis Gábor rendőr főhadnagy vezetésével délelőtt zebrasétán vettek részt az ovisok, és átismételték a fontos közlekedési szabályokat. Délután aztán ezeket az ismereteket alkalmazhatták is néhány feladatnál.

– Fontosnak tartjuk, hogy a szülők megismerkedjenek az óvodával és egymással, hogy a közösségi kapcsolatokat ápoljuk, építsük – mondta Geszti Dóra tagóvoda-vezető. – Készültünk a kerékpárosoknak, futóbicikliseknek, illetve rollereseknek egy akadálypályával, azonkívül vannak ugróiskolák, lépegetők, a sportpályán lehetőség nyílt kézilabdázni, kosárlabdázni, focizni, és nagy siker volt a mozgáskotta. Úgy gondolom, hogy számos olyan mozgásos játékot állítottunk össze, amit ilyen jó időben minden gyerek nagyon élvez – mondta a tagóvoda igazgatója, aki örömmel újságolta, hogy a családi nap mostanra olyan népszerű lett, hogy a volt ovisok is visszatérnek egy kis önfeledt kikapcsolódásra.

A fontos közlekedési szabályokat is megismerték az ovisok
A fontos közlekedési szabályokat is megismerték az ovisok
Fotó: Horváth Andrea

A program zárásaként – folytatva a hagyományt – a résztvevők körbekerékpározták az ovit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában