Elismerés

2 órája

Újra Családbarát munkahely tanúsítványt érdemelt ki a Pannon Egyetem

Ünnepélyes keretek között adták át a Családbarát munkahely védjegyet, amelyet másodszor szerzett meg a Pannon Egyetem. A Családbarát Magyarország Központ szervezésében az V. Családbarát Egyetem című workshopot is megrendezték, ahova az ország számos vármegyéjéből érkeztek felsőoktatási intézmények képviselői, hogy hasznos tanácsokat és jó gyakorlatokat osszanak meg egymással, tájékoztatta lapunkat az intézmény.

Veol.hu

Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellárja elmondta, az intézmény évek óta azon dolgozik, hogy olyan intézkedéseket vezessenek be, amelyek segítik a munka-magánélet egyensúly kialakítását a munkavállalóknak. Céljuk, hogy az alapjuttatásokon túlmutató kedvező feltételeket biztosítsanak, mint például a rugalmas munkaidő és a home office lehetősége. Emellett a nyári szünetben gyermektábort szerveznek, kiemelten figyelnek a dolgozók egészségére szűrőprogramokkal és egyéni tanácsadással. 

Forrás: Pannon Egyetem/Gáti Kornél

Az egyetem nagy hangsúlyt fektet egy olyan támogató környezet kialakítására, amely figyelembe veszi a munkavállalók családi kötelezettségeit és egyéni igényeit – mondta Kajtár Tímea, a Pannon Egyetem Minőségfejlesztési Központjának igazgatója, aki az intézmény családbarát törekvéseiről is beszélt. Kiemelte, hogy az egyetem folyamatosan figyelemmel kíséri a munkavállalók elégedettségét és igényeit annak érdekében, hogy fejleszteni tudja programjait és kezdeményezéseit, mely segítséget nyújt a vezetőség számára a munka és a magánélet egyensúlyának, a kedvező munkakörülmények biztosításának megteremtéséhez.

Bodó Réka, a Pannon Egyetem Humánerőforrás-gazdálkodási Igazgatóságának vezetője ismertette az egyetem családbarát intézkedéseit, és a jövőbeli terveket is bemutatta. – Úgy gondolom, nem állhatunk meg itt, számos további fejlesztést tervezünk. Egy helyi szolgáltatóval együttműködve azon dolgozunk, hogy bevezessünk egy olyan szolgáltatást, amely lehetővé teszi, hogy egy applikáción keresztül orvosi konzultációt vehessenek igénybe a munkatársak. Emellett tervezzük a Pannon Egyetem kártya bevezetését, amely számos kedvezmény igénybevételét teszi lehetővé – fogalmazott.

Fábián Ildikó Aranka, a Családbarát Magyarország Központ védjegyszakértője előadásában hangsúlyozta, hogy a munkavállalókkal való folyamatos és nyitott kommunikáció alapvető fontosságú. Céljuk, hogy olyan környezetet teremtsenek a munkáltatók számára, amelyben minden dolgozó jól érezheti magát, és ahol minden szükséges feltétel biztosított a hatékony és kiegyensúlyozott munkavégzéshez. Kiemelte, hogy folyamatosan figyelemmel kísérik a munkavállalók igényeit, különös tekintettel a generációs sajátosságokra, az élethelyzetre és a betöltött munkakör jellegére.

Az esemény csúcspontja a Családbarát Hely védjegytanúsítvány átadása volt, amelyet a Pannon Egyetem 2021-ben kapott meg először. A tanúsítványt Annus Gábor, a Családbarát Magyarország Központ családtámogatási és stratégiai igazgatója adta át Csillag Zsolt kancellárnak, elismerve ezzel az intézmény családbarát törekvéseit. 

A társaság igazgatója beszédében hangsúlyozta, hogy a Családbarát Magyarország Központ egyik legfontosabb vállalása, hogy segítse az egyensúly megőrzését a családi élet és a munka között. A szervezet 2019 óta ítéli oda a Családbarát Hely tanúsító védjegyet munkahely, illetve szolgáltatóhely kategóriában. – Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a ma újabb intézmény érdemelte ki a Családbarát Munkahely védjegytanúsítványt, és örömmel tartjuk meg itt is a jó gyakorlatokat megosztó workshopunkat – tette hozzá.

Az átadást követően a résztvevők lehetőséget kaptak a Pannon Egyetem felújított épületeinek megtekintésére. Az ezt követő munka-magánélet egyensúlyának témájában tartott workshop során számos gondolat és kérdés merült fel a résztvevő szervezetek képviselőiben. Az előadások rávilágítottak arra, hogy a munkahelyi és a magánéleti elvárások közötti egyensúly megtalálása nem csak egyéni, hanem szervezeti szinten is kulcsfontosságú. 

A Pannon Egyetem továbbra is elkötelezetten dolgozik a családbarát értékek fenntartásán, bízva abban, hogy ez a szemlélet hosszú távon is hozzájárul a munkavállalók elégedettségéhez és a munkahelyi közösség sikeréhez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában