Veszprém HC

2024.09.06. 20:49

Negyvenkét gólt lőttek az idény első bajnokiján (képgaléria)

Magyar fiatalok is szerepet kaptak a Veszprém HC Dabas ellen győztes csapatában pénteken a Veszprém Arénában. Elrajtolt a kézilabda NB I új idénye.

Horváth Gábor

Hoffmann Balázs négyszer volt eredményes

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Veszprém HC-Dabas KC 42-28 (23-13)

Veszprém, 800 néző. V.: Haskó, Natkai. Veszprém HC: CORRALES – Végh B. 3, SANDELL 4, Casado, FABREGAS 6, Koszorotov 2, ELÍSSON 5 (2). Csere: VÁRADY-SZABÓ (kapus), Grahovac, Pesmalbek 2, Ligetvári, Cindric 2, Remili 2, HOFFMANN 4, EL-DERA 5, VAJLUPAU 7 (1). Edző: Xavier Pascual.

Dabas KC: Pallag – FEKETE 5, TÖRÖK 5, Hunyadi, Garajszki, BÁLINT 6 (1), Ág 1. Csere: Nagy T. (kapus), Horvat 3 (2), Katona 2, Dobrkovic 2, Bognár 4, Kádár, Tisza. Edző: Tomori Győző.

Kiállítások: 0, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 5/3, ill. 3/3.

A szezon első tétmeccsén a Dabast fogadta az NB I-ben a Veszprém HC. A hazaiaknál a kezdőcsapatban kapott helyett Végh Bálint jobbszélső, az újak közül pedig védekezésben Nikola Grahovac.

A meccs elején jól tartotta magát a Dabas, amely eredményes támadásokat vezetett, így a nyolcadik percben még 6-6 állt az eredményjelzőn. Ezután úgy tűnt, elhúznak a hazaiak, ez nem így történt, a vendégcsapat a 18. percben 11-10-re zárkózott. A folytatásban aztán nyílt az olló, 21. perc: 14-10.

Még az első félidőben tízre hízott a különbség, el-Dera góljával a 28. percben 21-11-re alakult az eredmény.

Fordulás után Corrales védett többször is, Elísson szerezte a 30. bakonyi találatot, 46. perc: 30-10. Továbbra is magabiztosan vezetett a házigazda.

A hajrában szerepet kapott a veszprémi kapuban Várady-Szabó László, aki öt alkalommal is hárítani tudott. A bajnoki címvédő utolsó gólját a fiatal Hoffmann Balázs jegyezte, a 18 éves balszélső összesen négyszer volt eredményes.

A veszprémiek legeredményesebbje Mikita Vajlupau volt hét góllal.

Xavier Pascual legénysége jövő csütörtökön már Bajnokok Ligája mérkőzést játszik, a Füchse Berlin vendége lesz.

Xavier Pascual: - Jó meccset játszottunk, sajnos a megbetegedések miatt nem sikerült annyi találkozón szerepelnünk a felkészülés alatt, mint amennyin szerettünk volna. A Dabas ellen eleinte volt egy kis problémánk védekezésben, de ezt is sikerült megoldanunk. Külön örülök a fiatalok teljesítményének, akik rászolgáltak arra, hogy ennyi időt töltsenek a pályán. Nemcsak ők, mindenki alázatosan végzi a a csapatban a munkáját.

Tomori Győző: - Nem volt kérdés, ki nyeri a találkozót. Sajnos nagyon sok a sérültünk, ezzel együtt igyekeztünk jó meccset játszani, ez összességében sikerült is. Ez a találkozó nagyszerű gyakorlási lehetőség volt nekünk, készülünk a további küzdelmekre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!