Labdarúgó NB III

2024.09.08. 19:08

Az ellenfél kapusa volt a meccs embere, de a Veszprémé a három pont

Élvezetes, sok helyzetet hozó meccset játszott egymással a Veszprém és az ETO Akadémia vasárnap a labdarúgó NB III északnyugati csoportjában. A bakonyiak hibáztak kevesebbet, megérdemelten nyertek.

Horváth Gábor

Veszprém–ETO Akadémia 2-1 (0-0)

Veszprém, 300 néző. V.: Horváth P. Practical VSC Veszprém: Kovács M. – Görgényi, Kószás, Molnár B. (Csepregi, 58.), Puska (Bakos, 58.), Volter, Baldauf, Szabó K. (Tömösvári, 58.), Dömötör (Dobsa, 71.), Nagy R. (Szűcs, 78.), Kiss Marcell. Edző: Imrik László.

ETO Akadémia: Ruisz – Selyem (Csorba, 81.), Kulcsár, Kiss Máté, Herczeg, Mascoe, Koncz, Varga (Csala, 46.), Bíró, Rátonyi (Tarcsi, 62.), Deákovits (Pálfalvi, 62.). Edző: Nagy Ádám.

Nem óvatoskodtak különösebben a csapatok, már az első percekben több helyzetet is láthatott a nagyérdemű. Betalálhatott volna a Győr és a Veszprém is, a hazaiaknál akadt egy komoly védelmi hiba, de a támadók egyik oldalon sem voltak elég határozottak. Emellett Kovács Martin és Ruisz Barnabás egyaránt jól védett.

Az első félidő Szabó Kornél szép szabadrúgásával végződött, Ruisznak kellett nagyot vetődnie.

A helyzetek alapján fura volt, hogy az első 45 percben nem rezdült meg egyik oldalon sem a háló, a fordulás után rögtön változtattak ezen a felek.

Kószás Krisztián jól futballozott, ráadásul győztes gólt szerzett
Fotó: Fülöp Ildikó/Napló-archív

A 47. percben a győriek a jobb oldalról végeztek el szögletet, a középen üresen érkező Kulcsár Martin öt méterről a kapuba fejelt, Kovács csak belekapni tudott a labdába, 0-1.

Nem sokáig örülhettek vezetésnek a vendégek. A 48. percben Szabó és Kószás játszott össze a bal oldalon, a beadást követően a hosszú oldalon érkező Nagy Richárd szépen helyezett a győri kapuba, 1-1.

Aktív maradt a Veszprém, az 54. percben Nagy lövése után védett nagyot Ruisz. Csaknem beszorította ellenfelét a bakonyi együttes, mindkét oldalon hatékonyan rohamozott a házigazda, Ruisznak sok dolga akadt.

A 61. percben, a sokadik próbálkozást követően végre megszerezte a vezetést Imrik László legénysége. Ruisz újra védett egy szöglet után, a kipattanó Kószás Krisztián elé került, a védő pedig közelről a kapuba pofozta a játékszert, 2-1.

Nem sokkal később az igen hasznosan futballozó Dömötör harcolt ki büntetőt, a veszprémiek fiatalját egy csel után becsúszva vágták fel a 16-oson belül a védők. A 11-est Baldauf végezte el, az egyébként remek teljesítményt nyújtó csapatkapitány nem tudott eredményes lenni, a kapu fölé bombázott.

Az eltékozolt lehetőségért azért is volt kár, mert az ETO-nak így megmaradt a a reménye a pontszerzésre.

A győriek a hajrában a levegőben igyekeztek megverni a hazai védelmet (ennek elhárítására Dobsa érkezett csereként), a bakonyiak a támadó ellenfél mögött megnyíló üres területeket próbálták használni.

A végén újra a hazaiak előtt adódott lehetőség. Tömösvári fejjel, majd lábbal is célba vette a vendégkaput, utóbbi esetben Ruisz (aki nagy eséllyel a meccs embere volt) bravúrral hárított.

Megérdemelten szerezte meg a három pontot a Veszprém, amely ötödik bajnoki sikerét aratta és jelenleg második a tabellán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!