Állóképességi, ügyességi feladatok

2024.08.21. 14:54

Világbajnokságra készül a pápai fitneszversenyző

A Nemzeti Funkcionális Fitneszversenyzési Sportági Szövetség Körmenden rendezte meg a Masters Funkcionális Fitnesz Nemzeti Bajnokságot. A megmérettetésen Vadicsku Szabolcs pápai crossfitedző egy nagyon erős mezőnyben remek teljesítménnyel rukkolt elő, második lett, így jogot szerzett az év végi világbajnokságon való részvételre.

Haraszti Gábor

A rangos mezőnyt felvonultató nemzeti bajnokság idei programja számos izgalmat és kihívást jelentő feladatot tartalmazott, amelyek célja az volt, hogy a versenyzők teljes mértékben megmutathassák képességeiket és fejlődésüket. 

Vadicsku Szabolcs második funkcionális fitnesz világbajnokságára készül
Vadicsku Szabolcs második funkcionális fitnesz világbajnokságára készül
Fotó: Haraszti Gábor

A tesztek között voltak állóképességi, erő, saját testsúlyos, ügyességi, kevert és teljesítmény feladatok, mindegyik sajátos követelményekkel és pontozási rendszerrel. Szabolcs számára nem volt ismeretlen a verseny, hiszen már tavaly is elindult, ahol végül második lett. Ezt az eredményét idén is meg tudta ismételni.

– Ebben az évben ez volt a fő versenyem, mely nagyon jól sikerült, hiszen sikerült kvótát szereznem a vb-re – mesélte a sportoló. – Nüanszok döntöttek a végső helyezésekről, az első helyről mindössze három másodperccel maradtam le. Verseny előtt két héttel kaptuk meg a feladatokat, onnantól kezdve ezekkel keltem és feküdtem. Várakozásaimon felül teljesítettem az első napon, a második napon egy versenyszám, az erőkifejtő gyakorlat döntött a bajnoki címről, ugyanis hárman is pontazonossággal álltunk. Elégedett vagyok, hiszen minden versenyszámom jobban sikerült, mint itthon a gyakorlás során – tudtuk meg Vadicsku Szabolcstól, akinek kevesebb mint négy hónapja van a felkészülésre, a világbajnokságot ugyanis december közepén rendezik Budapesten.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!