Magyar Kupa

2024.08.23. 11:11

Vármegyénk négy csapata lép pályára az országos főtáblán

A második fordulót rendezik meg a labdarúgó Magyar Kupa országos főtábláján, vármegyénkből a Balatonfüredi FC, a Pápai Perutz FC, a Practical VSC Veszprém, valamint a Balatonalmádi SE lép pályára hétvégén.

Horváth Gábor

A Balatonfüredi FC (NB III) a Vas vármegyei első osztályban szereplő Sárvár FC vendége lesz. A sárváriak eddig egy meccset játszottak az idei bajnokságban, döntetlennel kezdték a szezont. A fürediek négy forduló után kettő-kettő döntetlennel és vereséggel állnak a harmadosztály északnyugati csoportjában.

A Veszprém vármegyei együttesek közül most csak a pápaiak (fehér mezben) játszanak hazai pályán Fotó: Haraszti Gábor

A Pápai Perutz FC-Mór kupameccsen két vármegye I-es csapat néz farkasszemet egymással. A különbség az, hogy Fejérben még nem kezdődött el a 2024/2025-ös szezon (a móriak így eddig csak kupatalálkozókat játszottak), míg a pápaiak túl vannak egy bajnokin, amelyet magabiztos sikerrel abszolváltak.

Osztálytársak találkoznak Sopronban: a hazaiak és a vendég veszprémiek egyaránt az NB III északnyugati csoport mezőnyének tagjai. A bakonyi csapat jól indította az idényt, két sikerrel és egy döntetlennel, legutóbb viszont alulmaradt. A Sopron is veretlenül teljesítette az első három kört (két döntetlen, egy győzelem), és az előző fordulóban szintén vesztesen hagyta el a pályát.

A Balatonalmádi SE a Magyar Kupa első fordulójából játék nélkül lépett tovább, az időközben megszűnt Haladással találkozott volna. Most viszont lesz ellenfele, a Zalaszentgróti VFC a Zala vármegyei első osztályban szerepel, idén még veretlen, egy-egy siker és döntetlen után áll. A BSE az előző szezonban bajnok lett Veszprém vármegyében, és az új szezont is győzelemmel kezdte.

A kupaprogram, szombat, 16.30: Sárvár-Balatonfüredi FC, Pápai Perutz FC-Mór, 18.30: Sopron-Veszprém. Vasárnap, 16.30: Zalaszentgrót-Balatonalmádi SE.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!