Kupagyőztesek

2024.08.25. 18:33

Csonka csapattal is megverte a Kielt a Veszprém

Megnyerte a So-Tech Cup elnevezésű, németországi felkészülési tornát a veszprémi kézilabdacsapat, amelynek több játékosa is kidőlt betegség miatt a THW Kiel elleni finálé előtt.

Horváth Gábor

A szombati elődöntőben a német Füchse Berlint legyőző Veszprém HC dolgát betegség nehezítette a Halléban rendezett kupán. Xavier Pascual vezetőedző Mike Jensen, Mikita Vajlupau, Végh Bálint, Gasper Marguc és Ligetvári Patrik játékára nem számíthatott vasárnap. A bakonyiak így egy kapussal és 12 mezőnyjátékossal álltak fel vasárnap a THW Kiel elleni döntőre.

A veszprémiek 38 gólt lőttek a Kiel elleni fináléban
Fotó: Facebook/Veszprém HC

Az első félidőt követően megérdemelten vezettek a németek, a fordulás után viszont egyre eredményesebben és hatékonyabban játszott a Veszprém. Corrales remekül védett, a magyar bajnok fordított és nem hagyta visszakapaszkodni ellenfelét. A Veszprém élvezetes, jó edzőmeccset nyert meg és lett kupagyőztes.

Eredmény: Veszprém HC-THW Kiel 38-34 (16-19). Veszprém: Corrales (kapus), Grahovac 1, Descat 5, Sandell 5, Elísson 1, Cindric, Remili 6, el-Dera 2, Edwards 1, Pesmalbek 4, Casado 5, Fabregas 4, Koszorotov 4. Edző: Xavier Pascual.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!