Felkészülés, klub-vb

2024.08.24. 10:08

Brazil csapat ellen is játszanak a veszprémi kézilabdázók

A német Füchse Berlin ellen lép ma pályára a veszprémi kézilabdacsapat, amely Halléban vesz részt kétnapos felkészülési tornán.

Horváth Gábor

A berliniek elleni tesztmérkőzés szombaton 16 órakor kezdődik. A hallei So-Tech Cup elnevezésű viadalon a francia Nantes és a német THW Kiel szerepel még, e két csapat 13 órakor találkozik egymással. A szombati győztesek vasárnap 15.30-kor játsszák a döntőt, a vesztesek 12.30-kor bronzmeccsen küzdenek meg a németországi tornán.

Xavier Pascual csapata a hétvégén Németországban vesz részt felkészülési tornán
Xavier Pascual csapata a hétvégén Németországban vesz részt felkészülési tornán
Fotó: Fülöp Ildikó / Napló


Érdekesség, hogy a Veszprém és a Berlin csoportellenfelek idén a Bajnokok Ligájában, a felek szeptember 12-én a német fővárosban már tétmeccsen találkoznak.
A Veszprémmel kapcsolatos további hír, hogy megtartották a szeptember végén kezdődő klubvilágbajnokság sorsolását, a bakonyiak csoportellenfeleket kaptak. A megmérettetésnek Egyiptom ad otthont, a Veszprém HC a brazil Taubatéval és az egyiptomi Zamalek SC-vel került egy csoportba, az A jelű hármasba. A három csoportból az első helyezettek, valamint a legjobb második jut az október 1-jei elődöntőbe, a bronzmérkőzést és a finálét október 3-án rendezik.
A férfi kézilabda klub-vb csoportjai, A csoport: Veszprém, Taubaté (brazil), Zamalek SC (egyiptomi).
B csoport: Barcelona (spanyol), al-Ahli (egyiptomi, házigazda), Sydney-Uni (ausztrál).
C csoport: SC Magdeburg (német, címvédő), Kaledzs Club (szaúdi), California Eagles (amerikai).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!