Sportos délután

2024.07.28. 10:00

Vízi show a bajnokkal Révfülöpön

A Szabadidősport Egyesület Révfülöp újra vizes kalandokra hívta a gyerekeket a révfülöpi Szigeti strandon a Szigeti Vizes Show keretében.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Ezúttal Ábrahám István masters Európa- és világbajnok vízilabdázó a sportág alapjait bemutató edzéssel várta a gyerekeket, de a vállalkozó kedvűek akár röplabdázhattak és a strandot körbe is vitorlázhatták. Összesen hatvannégy gyerek nevezett a vízi sportos délutánra, többen kifejezetten erre az alkalomra érkeztek táborozókkal, családdal együtt.  

Az egyesület elnöke, Kovács Katalin, Cini köszöntőjét követően az egyesületi tagságot jelképező pólót átadta Ábrahám Istvánnak, aki beszélt a három héttel ezelőtti sikerről, amely során a vízilabdacsapattal újra Európa-bajnok lett. Megmutatta a belgrádi aranyérmet, és beszélt arról, hogy sikerrel próbára tették magukat a csapattagok negyven, negyvenöt évesen, és reményeik szerint ötvenévesen sem tesznek másként. Felhívta a gyerekek figyelmét az aznap kezdődő olimpiára, kérte, hogy szurkoljanak a magyar sportolóknak, majd a vízben a vízilabdázás alapjaival ismertette meg a lelkes kis rajongókat.  
A röplabdapályán ugyancsak nagy érdeklődés mutatkozott a sportág iránt, Eitner József testnevelő tanár vezette a meccset. Vitorlázni pedig Török Péter, a Révfülöpi Iskolai Vitorlázó és Vízimentő Egyesület elnöke vitte a gyerekeket.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában