Ötkarikás játékok

2024.07.23. 09:39

Tíz kézilabdázó képviseli a veszprémieket a párizsi olimpián

Pénteken kezdődik a 2024-es olimpia, amelyen többek között igencsak izgalmasnak ígérkezik a férfi kézilabdatorna. A Veszprém HC színeit hat válogatottban összesen tíz játékos képviseli majd.

Horváth Gábor

Szombaton kezdődik a férfi kézilabdatorna a párizsi ötkarikás játékokon. A Veszprém HC tíz játékossal képviselteti magát az eseményen.

A Veszprém HC védekezőspecialistája, Ligetvári Patrik is ott lesz a párizsi olimpián
A Veszprém HC színeit Ligetvári Patrik (középen) képviseli a magyar kézilabda-válogatottban
Fotó: Illyés Tibor/MTI

Az olimpia az egyik leginkább várt esemény kézilabdában is. A résztvevőkre kőkemény küzdelem, a szurkolókra izgalmas viadal vár. A 2024-es nyári ötkarikás játékokra összesen 12 nemzet kvalifikálta magát. Az együtteseket két csoportba sorsolták be. Az A jelű hatosba Spanyolország, Horvátország, Németország, Szlovénia, Svédország és Japán került. A B csoport tagja a házigazda és címvédő Franciaország mellett Dánia, Norvégia, Magyarország, Egyiptom és Argentína.

A kézilabda csoportmérkőzéseket Párizsban rendezik meg, az egyenes kieséses szakasznak pedig Lille városa ad otthont. A csoportokból az első négy helyezett jut tovább a negyeddöntőbe. A torna augusztus 11-én ér véget, aznap rendezik a bronzmérkőzést és a finálét.

A Veszprém HC, amely nemrég váltott edzőt, tájékoztatása szerint a klub alábbi játékosai vesznek részt az olimpián.

Magyarország: Ligetvári Patrik.

Franciaország: Hugo Descat, Nedim Remili, Ludovic Fabregas.

Spanyolország: Rodrigo Corrales, Agustín Casado.

Horvátország: Nikola Grahovac, Luka Cindric.

Svédország: Lukas Sandell.

Egyiptom: Jehja el-Dera.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában