Atlétika

2024.07.29. 09:36

VEDAC: döntőbe jutottak az Eb-n

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) két sportolója is döntőbe jutott a besztercebányai ifjúsági (U18) atlétikai Európa-bajnokságon.

Veol.hu

Időrendben haladva, előbb Fertig Fanni kalapácsvető állhatott dobókörbe, aki a tizenkettes döntőbe jutást célozta meg a kontinensvetélkedőn. Mozsdényi Dávid tanítványa a selejtezőben 61.89 métert teljesített, ezzel bejutott a másnapi döntőbe. Itt végül megközelítve selejtezős eredményét, 61.70 méterrel az előkelő kilencedik helyen zárt.

Fertig Fanni az előkelő kilencedik helyen zárt
Fotó: VEDAC

Az Eb-kvalifikációt hatalmas küzdelemben kivívó Tombor Kristóf gerelyhajító a tizedik helyen kvalifikálta magát a döntőbe, 61.93 méteres eredményével. Török Krisztián tanítványa a fináléban jól teljesített, jelentősen javítva selejtezős eredményén, 64.13 métert elérve a hetedik helyet szerezte meg.

Mindkét U18-as sportoló remekül teljesített, az idei évben befektetett munka meghozta a gyümölcsét. Nincs még vége a szezonnak, az egyéni legjobb eredményeken lesz még lehetőség javítani.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában