Balaton-átevezés

2024.07.28. 10:32

Több ezren evezték át a Balatont szombaton

Közel négyezren teljesítették a nyolc kilométeres távot szombaton a Hervis Balaton-átevezésen, amelyet immár hetedik alkalommal szerveztek meg.

Balogh Dávid

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség honlapján olvasható beszámoló szerint a rajt helyszíne a Zamárdi Szabadstrand volt, s kajakkal, kenuval, SUP-pal és sárkányhajóval a tihanyi fordulón keresztül lehetett leevezni a távot. Az indulók között akadtak, akik nem először vágtak neki ennek a különleges eseménynek.

Az időjárásra nem lehetett panasz, szikrázó napsütés és enyhe szél volt jellemző szinte az egész napra. A célba érkezést követően mindenki átvehette a befutóérmét. 

– Már nagyon vártuk ezt az eseményt, a jó hangulat párosult a balatoni „világgal” – fogalmazott lapunknak egy veszprémi induló, Baricz Balázs, akinek pont a 28. születésnapjára esett az átevezés.

Baricz Balázs is SUP deszkával tette meg a távot 
Fotó: a szerző

– A táv úgy gondolom, hogy könnyedén teljesíthető volt, így nem igényelt különösebb felkészülést. Mi a feleségemmel tettük ezt meg, és minden pillanatát nagyon élveztük. A verseny érzést kissé hátrahagytuk, és próbáltunk rámenni a hangulatra – nyilatkozta a veszprémi fiatalember, aki nem először vett részt az eseményen. 

Hozzátette, a szervezés kiváló volt, és a nagy tömeg ellenére, semmilyen fennakadás nem volt tapasztalható. 

Bár az esemény elsősorban nem verseny, az egyes kategóriák három legjobb időeredményével rendelkező egységét külön is díjazták a hivatalos logóval ellátott emlékplakettel, a győztesek pedig ajándékutalványt és ajándékcsomagot is hazavihettek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában