Kézilabda

2024.07.06. 15:34

Ligetvári és Bóka utazik az olimpiára

Két kézilabdázó képviseli Veszprém vármegyét a párizsi olimpián a magyar válogatott keretében.

Horváth Gábor

Chema Rodríguez, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét, amelyet 17 játékos alkot, 14-en laknak majd az olimpiai faluban, hárman szintén utazók, de tartalékok lesznek.

Ligetvári Patrik (középen) beválogatása nem volt meglepetés
Ligetvári Patrik (középen) beválogatása nem volt meglepetés
Fotó: MTI


Nem okozott meglepetést, hogy a veszprémi kézilabdázók közül ott lesz a nemzeti együttesben Ligetvári Patrik balátlövő, védekezőspecialista, a Balatonfüredi KSE-t pedig Bóka Bendegúz balszélső képviseli. Szintén a veszprémiek játékosa Palasics Kristóf és Fazekas Gergő, de mindketten külföldön szerepelnek kölcsönben, előbbi Spanyolországban, utóbbi Lengyelországban. Érdekesség, hogy Palasics kapuspárja Bartucz László lesz, Mikler Roland harmadik számú hálóőrként a tartalékok között szerepel. A mezőnyjátékosok közül Hanusz Egon és Rodriguez Pedro lesz tartalék. Az olimpiai kézilabdatornán három cserelehetőség van a keretben. A 20 fős keretből egyébként a jobbszélső Krakovszki Zsolt, a balszélső Krakovszki Bence és a beálló Szöllősi Szabolcs maradt ki.
A magyar válogatott jövő szombaton Győrben a szlovénok, július 19-én Stuttgartban a németek, 20-án szintén Stuttgartban a japánok ellen játszik felkészülési találkozót. Az olimpiai tornát július 27-én kezdi Egyiptom ellen, majd Argentínával, Norvégiával, a világbajnok Dániával és a címvédő, Európa-bajnok és házigazda Franciaországgal mérkőzik.
Nemzeti együttesünk olimpiai kerete, kapusok: Bartucz László (Tatabánya), Palasics Kristóf (CB Ciudad de Logrono, spanyol), Mikler Roland (Szeged, tartalék).
Jobbszélsők: Imre Bence (THW Kiel, német), Rodriguez Pedro (Tatabánya, tartalék).
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Ferencváros), Ilic Zoran (HSV Hamburg, német).
Irányítók: Lékai Máté (Ferencváros), Fazekas Gergő (Orlen Wisla Plock, lengyel), Hanusz Egon (Benfica, portugál, tartalék).
Beállók: Bánhidi Bence (Szeged), Rosta Miklós (Dinamo Bucuresti, román), Sipos Adrián (MT Melsungen, német).
Balátlövők: Bodó Richárd (Szeged), Ligetvári Patrik (Veszprém), Szita Zoltán (Orlen Wisla Plock, lengyel).
Balszélső: Bóka Bendegúz (Balatonfüred).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában