Rajt az NB III-ban

2024.07.28. 19:20

Egy gól, három pont, győzött a Veszprém Füreden

A Veszprémé lett a három pont a labdarúgó NB III Veszprém vármegyei rangadóján. Vasárnap az első fordulót rendezték a harmadik vonal északnyugati csoportjában.

Horváth Gábor

A veszprémiek sokkal több helyzetet dolgoztak ki

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Balatonfüredi FC-VSC 2015 Veszprém 0-1 (0-1)

Balatonfüred, 700 néző. V.: Móri. Balatonfüred: Sevinger – Tóth L., Imre, Markó (Schmidt, 46.), Sárossy (Burucz, 84.), Lórántfy (Vincze, 46.), Mayer, Enyedi (Farkas, 78.), Szabó B., Tóth G., Molnár K. Edző: Szabados Tamás.

Veszprém: Kemenes – Görgényi, Dobsa, Kószás, Major N. (Baldauf, 63.), Volter (Bakos, 87.), Tömösvári (Szabó K., 68.), Somogyi, Csepregi, Nagy R., Kiss M. Edző: Imrik László.

Szomszédvári derbivel indult az NB III-as szezon az északnyugati csoportban: a rajt előtt a veszprémiek és a balatonfürediek vezetőedzőjével is beszélgettünk. Érdekesség, hogy Szabados Tamásnak és Imrik Lászlónak egyaránt ez volt az első tétmeccse új alakulata élén.

A találkozó esélyesének inkább a vendégcsapat volt mondható, amely az előző idényben bronzérmes lett, tavaly bajnok, a csapat magja pedig együtt maradt. A füredieknél jóval nagyobb volt a nyári játékosmozgás, mondhatni már megszokott módon.

A kezdőrúgást Tálos Imre, a balatonfüredi labdarúgás egyik legendája végezte el.

A 2. percben egy kezezést követően ígéretes helyzetből végezhetett el szabadrúgást a Veszprém, Volter 19-20 méterről ellőtte a a sorfal mellett a labdát, de Sevinger magabiztosan védett.

A házigazda igyekezett szervezetten és keményen futballozni, ezzel együtt a vendégek irányítottak és játszottak veszélyesebben. A 10. percben Dobsa közeli fejese nem sokkal ment kapu fölé.

A folytatásban jól zárta le a területeket a BFC, nem tudott a kapu elé férkőzni a Veszprém, igaz, a fürediek erejéből egyetlen ellenakcióra sem futotta.

A 28. percben jegyezhettük fel az első hazai helyzetet, Markó Róbert, akit lapunk idén a vármegye I legjobb játékosának választott (Balatonalmádiból igazolt Füredre), futotta le a védőket és tudott lőni a bal oldalról, kapu mellé.

A 31. percben a másik 10-es villant, jól ívelték a veszprémiek a kapu elé a labdát, amelyet a védők és Sevinger kapus is elvétett, nem úgy Volter Patrik, aki jól helyezkedve és jó ütemben ugorva, 10 méterről a hálóba fejelt, 0-1.

Megfogta a gól a Balaton-partiakat, a bakonyiak ugyanakkor felszabadultabban fociztak, be is szorították ellenfelüket.

A 40. percben labdát szerzett a Veszprém, Major adott középre jobbról, Nagy Richárd kétszer is próbálkozott, Sevinger mindkétszer hárított.

A félidő végén szép összjáték után Csepregi lőtt kapásból, 15 méterről, a labda nem sokkal kerülte el a füredi kaput.

Harcias házigazda jött ki az öltözőből, a csereként beállt Schmidt lövőhelyzetbe került, de Kemenesnek könnyű préda volt a próbálkozás. A másik oldalon Csepregi célozta meg a kaput, Sevinger védett magabiztosan.

A kezdeti lendület aztán alábbhagyni látszott a BFC-nél, a Veszprém kontrollálta a meccset. A 62. percben Tömösvári használta ki a védők bizonytalanságát, ám lövése nem talált kaput. Négy perccel később ismét Tömösvári veszélyeztetett, ezúttal fejjel.

A 69. percben Tömösvári cseréje, Nagy Kornél kapott remek indítást Baldauftól a jobb oldalon, lövését Sevinger spárgázta ki. A folytatásban Baldauf szabadrúgásból adott munkát a füredi kapusnak.

A 74. percben Nagy Richárd tekerése épphogy elkerülte a füredi kaput. A Veszprém igyekezett bevinni a második találatot, és ezzel eldönteni a meccset.

Csapkodó volt a játék a hajrában, egyik csapat sem büszkélkedhetett túl sok szép megoldással ekkor. A 85. percben Szabó Kornél távoli lövése közel volt a jobb alsóhoz.

Kimaradtak a vendéghelyzetek, ezért izgalmas is lehetett volna a vége, azonban a Balaton-partiak támadójátékában semmilyen veszély nem volt.

Hazai oldalon a küzdeni akarást lehet dicsérni, a három pont teljesen megérdemelten lett a vendégeké.

Szabados Tamás: - Tisztességgel gyűrtük egymást, nem volt egy nézőcsalogató mérkőzés. A fordulópontokat jelentő szituációkból a Veszprém jött ki jobban, gratulálok ellenfelünknek. Dolgozunk tovább, bízom benne, hogy hamarosan kiegészül a keretünk. 

Imrik László: - A bajnokság első meccse mindig nehéz. Ellenfelünktől azt kaptuk, amit vártunk. Mi domináltunk a találkozón, nem ismertünk elveszett labdát. Hibáink persze akadtak, viszont fontos pontokat szereztünk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában