Birkózás

2024.07.28. 10:29

Bronzérem az egyetemi bajnokságon

A Veszprémi Dózsa Sportkör birkózója, Krebsz Botond kötöttfogásban bronzérmet szerzett, szabadfogásban a negyedik helyen zárt a MEFOB-on.

Veol.hu

A csepeli Kozma István Birkózó Akadémia adott otthont az idei Magyar Egyetemi-Főiskolai Birkózó Országos Bajnokságnak, ahol a Veszprémi Dózsa Sportkör versenyzője, Krebsz Botond is szőnyegre lépett.

Krebsz Botond (jobbról a második) nagyot küzdött az egyetemi bajnokságon Fotó: Veszprémi Dózsa SK

Faragó Zsolt és Izsák Károly tanítványa súlycsoportot váltott, kötöttfogásban a tavalyinál egy súlycsoporttal feljebb, 72 kg-ban indult, szabadfogásban pedig két súlycsoportot lépett fel az egy évvel korábbihoz képest, és 74 kg-ban mérette meg magát.

A felkészülés igazi csapatmunka volt, a régi csapattársak - Kocsis László, Répási Tamás, Krebsz Martin, Horváth Attila – voltak az edzőpartnerek, akik korábban saját korosztályukban és súlycsoportjukban országos szintű eredményeket értek el. A Faragó-Izsák edzőpáros mellett Faragó Attila is segítette Botond edzésmunkáját.

A közös felkészülésnek meglett az eredménye: kötöttfogásban Botond bronzérmet szerzett. A verseny krónikájához hozzá tartozik, hogy még fényesebb is lehetett volna az érem, ugyanis Botond 5:0-ra vezetett a korábbi bajnok ellen, de – ahogy a szakzsargonban mondják – rálépett egy dobásra, melynek eredményeként ellenfele betusolta. 

Szabadfogásban is közel volt a dobogóhoz a Dózsa versenyzője. A bronzmeccsen az utolsó percig vezetett (7:5), de újpesti ellenfele a hajrában megfordította a meccset (8:7), Botond pedig a hátralevő harminc másodpercben már nem talált fogást, így negyedikként zárt.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában