Magyar Kupa

2024.05.19. 20:03

Remilit kiállították, de így is megvédte címét a Telekom Veszprém

Megérdemelten zsebelt be újabb kupasikert a Veszprém a kézilabda Magyar Kupában vasárnap. A bakonyiak végig vezettek a tatabányai fináléban, s bár a Szeged meg tudta nehezíteni a címvédő dolgát, így is egyértelmű volt, hogy ki a jobb.

Horváth Gábor

Szeged-Veszprém 30-33 (15-16)

Tatabánya, 4967 néző. V.: Bócz, Wiedemann. V.: OTP Bank-Pick Szeged: Mikler – SOSTARIC 8 (8), Stepancic 1, Bombac 3, Bánhidi 1, Mackovsek 1, Frimmel 1. Csere: Nagy M. (kapus), Gaber 2, GARCIANDIA 6, MARTINS 7, Bodó, Jelinic. Edző: Kárpáti Krisztián.

Telekom Veszprém: Corrales – J. OMAR 6 (4), REMILI 5, FABREGAS 4, LIGETVÁRI, el-Dera, Descat 1. Csere: Jensen (kapus), VAJLUPAU 4, Casado 2, PESMALBEK 3, Sandell, Nilsson, Mahé 1, Elísson 3, KOSZOROTOV 4. Edző: Momir Ilics.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 8/8, ill. 4/4.

A Veszprém a Dabas, a Szeged a NEKA ellen nyert az elődöntőben, így jöhetett a papírforma álomdöntő. Érdekesnek ígérkezett az összecsapás, a fő kérdés az volt, hogy a szegediek, akik ebben az idényben mind a négy meccsüket elveszítették a bakonyiakkal szemben, tudnak-e valami pluszt mutatni a korábbiakhoz képest.

Az első öt percben a Veszprém játszott türelmesebben és pontosabban, a Szeged gyors támadásokkal igyekezett előnyt szerezni, 2-3.

Mikler-bravúrokkal folytatódott a derbi, de ezt nem tudta kamatoztatni a Pick, remekül védekezett a bakonyi csapat, ezzel többször is zavarba hozva ellenfelét, 3-6.

A 12. percben egy gólra csökkent a különbség, ekkor Ligetvári kiállítása miatt emberhátrányban játszott a Veszprém, 6-7. Fabregas villant, majd Pesmalbek használt ki egy újabb szegedi hibát, megint három találat volt a bakonyi előny.

Egyértelmű volt a Telekom fölénye, ennek alapja a stabil védekezés és a türelmes támadójáték volt. A 20. percben Kárpáti Krisztián időt kért, 9-12. A folytatásban Vajlupau volt eredményes, már néggyel vezetett csapata. Martins adott új lendületet a Tisza-partiaknak támadásban, 12-14.

A Veszprémnél Nilsson és Mahé is pályára került az első félidőben. A Szeged a hajrában feljött mínusz egyre, ráadásul Nilsson két percet kapott. Az egyenlítés viszont nem jött össze, Fabregas pedig fantasztikus mozdulattal szerzett újabb gólt. Sostaric hetesből nem tudott hibázni, egy találat volt a címvédő előnye az első 30 percet követően.

STEPANCIC, Luka; LIGETVÁRI Patrik; FABREGAS, Ludovic
Ligetvári Patrikék remekül védekeztek 
Fotó: Bodnár Boglárka/MTI

Jahja Omar értékesített büntetőjével indult a második játékrész, a másik oldalon Martins volt eredményes. Üres kapus szituációnál Garciandia „védett” egy lövést, más kérdés, hogy ezt a hatoson belül tette. A játékvezetők továbbot intettek, nem ez volt ez első hibájuk a találkozón. Sokat állt a játék, sokat volt emberhátrányban a Pick, Bánhidi Bencének azért kellett leülnie, mert eltalálta Fabregas arcát.

A 35. percben 18-19 állt az eredményjelzőn. Corrales védéseit követően a Veszprém tudta növelni előnyét, 19-22.

Szívósan küzdött a Szeged is, 22-23 volt az állás egy újabb Martins-találatot követően. Kettővel vezetett a Telekom, amikor a 44. percben Remili piros lapot kapott. A francia klasszis Bombacot ütötte arcon, nagy kérdés volt, hogy a felek miként kezelik ezt a végleges kiállítást. Koszorotov és Pesmalbek remekelt, hiába a szegedi emberelőny, még mindig a bakonyiak vezettek. Casado gólja után hárommal, 24-27.

Kilenc perccel a vége előtt újra négyre nőtt a különbség, a szegediek időt kértek, 25-29. A Tisza-partiak elővették a 7 a 6 elleni játékot, de Veszprém jól védekezett és már öttel vezetett. Nagyon közel került a címvédéshez a bakonyi alakulat.

Mikler védéseire alapozva mínusz kettőre zárkózott a Pick, 29-31. Ez volt azonban a maximum, amit el tudtak érni a végén a Tisza-partiak, a Veszprém rutinosan játszva megvédte címét. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában