Vizes világbajnokság

2024.02.08. 11:38

Rasovszky Kristóffal szerzett bronzérmet a magyar nyílt vízi váltó Dohában

A júliusi fukuokai világbajnokság ezüstje után Dohában is dobogóra állt a magyar nyílt vízi váltó: a Fábián Bettina, Szimcsák Mira, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf kvartett a harmadik lett a 6 kilométeres távon.

Balogh Dávid

Rasovszky Kristóf is a bronzérmes magyar csapatot erősítette

Fotó: MTI/Derencsényi István

Ebben az összeállításban még sohasem ugrott vízbe nemzetközi versenyen a magyar csapat. Mindeninek 1500 métert kellett teljesítenie. Fábián tizenharmadikként, Szimcsák pedig tizenkettedikként váltott. Harmadikként Betlehem úszott, aki elkezdett feljönni az élmezőnyre, és az 5. helyre úszott fel. 

Az arany és az ezüst sorsa eldőlni látszott, a bronzért ment a nagy csata, és azért küzdött Rasovszky Kristóf is, de azért nem voltak közel az amerikaiak sem, a németek meg pláne nem.

Rasovszky Kristóf hatalmas hajrával előbb beérte az amerikai fiút, aztán a németet, s bár az élen lévőket esélye sem volt utolérni, a dobogóra odaért a magyar csapat.

– Szerintem én talán még többet is úsztam, mint a többiek, hiszen egy kicsit szélebbre mentem, hogy nyugodtabb körülmények között tudjak tempózni, nem valakinek az oldalán – összegzett a hősiesen hajrázó Rasovszky.

– Érmet akartunk szerezni, én pedig nekimentem. Tudtuk, hogy a németeknél az utolsó srác a leggyengébb, hiszen ifjúsági versenyző, az amerikaiakról viszont fogalmunk sem volt – zárta gondolatait a veszprémi úszó. 

Nyílt vízi úszás, csapatverseny, 4x1500 méter
1. Ausztrália 1:03:28.00 óra (Moesha Johnson, Chelsea Gubecka, Nicholas Sloman, Kyle Lee)
2. Olaszország 1:03:28.20 (Giulia Gabbrielleschi, Arianna Bridi, Gregorio Paltrinieri, Domenico Acerenza)
3. Magyarország 1:04:06.80 (Fábián Bettina, Szimcsák Mira, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!