Kiváló eredmény

2023.11.13. 16:25

Floridában vívott a veterán veszprémi

Három éremmel tért haza az Egyesült Államokban rendezett veterán vívó világbajnokságról a Veszprémi ESC kiválósága, Imreh László.

Horváth Gábor
Imreh László három kategóriában is remekül teljesített a világbajnokságon
Forrás: VESC

A floridai Daytona Beach adott otthont a veterán vívók világbajnokságának. Az Európa-bajnok Imreh László (VESC) a 70 év fölöttiek korcsoportjában szállt küzdelembe egyéni is csapat párbajtőrben, valamint a tőrözők viadalán indult.

Egyéni párbajtőrben szépen menetelt a veszprémi vívó, a jól sikerült csoportküzdelmek után japán, holland és hazai versenyzőt győzött le, majd francia riválison keresztül vezetett az út a fináléba. A döntőben egy magyar származású ausztrál, Osváth Péter volt az ellenfele. A két versenyző nagyot küzdött, végül Osváth nyert 10-5-re, Imreh ezüstérmet szerzett.

Párbajtőr csapatban a döntőig meneteltek a magyarok, Imreh Lászlóék megverték az angolokat, az íreket, a kanadaiakat és a svájciakat, egyedül a franciákkal szemben maradtak alul. A fináléban az USA állt a velük szemben a pást másik oldalán, Imreh legyőzte ellenfelét, a többiek viszont kikaptak, így az Egyesült Államok válogatottja szerezte meg az aranyat.

Imreh László a tőrözők mezőnyében sem vallott szégyent, hiszen olasz, angol és német ellenfele legyőzésével a legjobb négy közé jutott. Ott alulmaradt amerikai riválisával szemben, így bronzérmet szerzett.

Imreh László így összesen két ezüsttel és egy bronzzal térhetett haza a rangos eseményről. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában