Játéknap

3 órája

Különleges napot tartottak a diákoknak

Az ajkai Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola ebben a tanévben először csatlakozott a Játék világnapjának programsorozatához. Az eseményt hazánkban a Magyar Pedagógiai Társaság koordinálta. A társasághoz játékos témanap megrendezésére a majdani esemény plakáttervével lehetett pályázni. A megkötés csupán annyi volt, hogy a programokat szeptember 24. és 29. között kell lebonyolítani.

Veol.hu

Az iskolában Kaufmann Renáta pedagógus szeptember 26-án hagyományteremtő szándékkal hívta életre a játéknapot, melynek kísérő rendezvényeként egy játékkiállítás is nyílt az intézmény aulájában. A kiállítás anyagához az iskola tanulói és szülői közössége, valamint tantestülete is hozzájárult. A főleg régi idők játékaiból álló bemutató egyes darabjaihoz olyan leírás is készült, melyből kiindulva QR kód segítségével a virtuális térben is találhattak érdekességet a látogatók. 

A diákok remekül szórakoztak a játéknapon 
Fotó: Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola 

A délutáni programok az alsó és felső tagozatosok számára változatos szórakozási lehetőségeket kínáltak, többek között sportjátékok, társasjátékok, logikai fejtörők és ügyességi játékok közül válogathattak a tanulók. Közben az egészség jegyében gyümölcsöt és gyümölcslevet is fogyaszthattak a gyerkőcök. Az osztályok jutalma az élményeken és oklevélen kívül egy-egy lufifigura volt, melyet Somlai Ríka 6.a osztályos tanuló varázslatos ügyességgel hajtogatott számukra. 

A programhoz innentől kezdve minden évben szeretne csatlakozni az intézmény, melyet a tervek szerint mindig más-más meglepetés színesítene.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában