Vereség a pótolt bajnokin

2023.11.22. 19:16

A volt NB I-es profi duplázott a Füred ellen

Végig partiban volt, de nem tudott pontot szerezni a Balatonfüredi FC, amely szerdán halasztott mérkőzést pótolt a labdarúgó NB III-ban.

Horváth Gábor

A balatonfürediek nem bírtak a Barczi Dávid vezette fővárosiakkal

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Balatonfüredi FC-III. Ker. TVE 1-3 (0-1)

Balatonfüred, 120 néző. V.: Iványi. Balatonfüredi FC: Sevinger – Farkas, Imre (Szabó B., 79.), Szalai, Mayer (Gosztonyi, 86.), Major, Lasz, Pécseli, Bartha (Horváth Á., 59.), Nagy R.,Tóth G. Edző: Borgulya István.

III. Ker. TVE: Hajagos – Kaszás (Bartos, 76.), Papp M., Cseszneki, Pálvölgyi (Lapu, 67.), Vankó (Kapronczai, 59.), Török (Kósa, 76.), Takács (Marques-Airosa, 67.), Buda, Barczi, Kulcsár. Edző: Harmati Tamás.

Az elmúlt napok esőzései miatt mély talajú pályán játszották a 14. fordulóból elhalasztott mérkőzést. A szerdai korai időpont meglátszott a nézőszámon is. A csapatok óvatosan, egymás gyengéit keresve vetették be magukat. Egy nagy füredi, sajnos kimaradt helyzetet jegyezhettünk fel az első negyedórában Szalai által.

A 19. percben Bartha hanyag labdavesztéséből indult támadás végén Barczi Dávid kotorta a a játékszert a BFC kapujába, 0-1.

Kiegyenlített küzdelem folyt a félidő hátralevő részében. A Kerület azzal volt jobb, hogy szerzett egy találatot.

A második játékrészben mintha nagyobb fokozatra kapcsolt volna a hazai csapat. Ennek az 53 percben jött meg az eredménye, Szalai beadásába kézzel ért védője. A megítélt büntetőt

Major magabiztosan lőtte a bal sarokba, 53. perc: 1-1.

A gól után tovább nyomott a hazai csapat, tette ezt eredmény nélkül.

A 79. percben középpályán labdát vesztettek a fürediek, s kiugró Barczit Pécseli becsúszva szerelte. A játékvezető az esetet büntetőnek látta (rajta kívül nem sokan…). Az elvégzett tizenegyest Barczi lőtte a bal sarok felé, a jó irányba vetődő Sevinger csak beljebb tudta segíteni a labdát, 1-2.

 

A mérkőzés utolsó 10 percét a füredi csapat uralta, minden erővel egyenlíteni próbált. Először Major lőtt fölé óriási helyzetben, majd néhány perc múlva szintén ő lőtt kapufát, a kipattanó labdát Szabó sodorta a vendég kapuba, de gólját les miatt nem adták meg.

S ahogy ilyenkor lenni szokott, a kitámadó hazaiakat a 94. percben eredményesen kontrázta le a vendég gárda, a kilépő Lapu beállította a végeredményt, 1-3.

Tudósított: Fülöp Zoltán.

Csikós Sándor megbízott edző: - A második játékrészben a vendégek fölé kerekedtünk, de sajnos a gólokat ők szerezték. Nem érdemeltünk vereséget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában