A fürediek Szombathelyre utaznak

2023.10.06. 13:34

Pápán folytatja szereplését a veszprémi csapat

Váratlan vereség után Pápán folytatja NB III-as szereplését a veszprémi labdarúgócsapat vasárnap. A balatonfürediek az előző három körben nem találtak legyőzőre, de két döntetlen után újra szeretnének nyerni.

Horváth Gábor

A balatonfürediek (csíkos mezben) vasárnap Szombathelyen igyekeznek begyűjteni a pontokat Fotó: Fülöp Ildikó

Múlt heti bicskei vereségét (0-1) követően lecsúszott a tabella éléről az NB III északnyugati csoportjában szereplő Practical VSC Veszprém, amelyet nem az eddigi nagy rivális Tatabánya, hanem az őt legyőző III. Ker. TVE előzött meg. A fővárosiak jelenleg 21 ponttal vezetnek, mögöttük három 19 pontos csapat áll, sorrendben a Veszprém, a Tatabánya és a Kelen SC. A bakonyiak egymás után második idegenbeli meccsüket bukták el, ami intő jel, ugyanakkor hazai pályán (pontosabban a pápai Perutz Stadionban) még hibátlan ebben a szezonban a gárda. Pető Tamás alakulata pályaválasztóként mind a négy meccsét megnyerte, legutóbb 7-1-el „gázolta el” a Gyirmót II. együttesét. Most a hatodik helyen álló Dorogi FC lesz a Veszprém vendége, a dorogiak legutóbb begyűjtötték a három pontot, s ezzel egy hatmeccses nyeretlenségi szériát zártak le. A találkozó vasárnap 15 órakor rajtol.

A Balatonfüredi FC szintén vasárnap, ám délelőtt 11 órás kezdéssel lép pályára ebben a körben, a csapat a Szombathelyi MÁV Haladás VSE vendége lesz. A fürediek három forduló óta veretlenek, az előző két bajnokijuk egyaránt döntetlenre végződött, Sopronban, majd otthon, a Komárom ellen ikszelt Borgyula István csapata. A hetedik pozíciót elfoglaló BFC most újra nyerne, és erre meg is van minden esélye. Az újonc vasiak (12. hely) ugyanis gyengébb formában vannak, az előző négy fordulóban nem tudtak sikert aratni, igaz, legutóbb – három vereséget követően – egy döntetlen összejött nekik a Budaörs ellen. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában