Magabiztos játék

2023.10.22. 15:36

Önbizalom-növelő sikert aratott a Practical VSC

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság sereghajtója ellen folytatta a pontvadászatot a Practical VSC Veszprém. Pető Tamás csapata a 12. játéknapon magabiztos játékkal 3-0 arányban győzte le a Csornai SE-t.

Haraszti Gábor

Nem izzadt meg a Csorna ellen a Veszprém

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

Practical VSC – Csornai SE 3-0 (2-0)

Gsz.: Molnár, Volter, Bartusz

Pápa, Perutz stadion, 100 néző. V.: Altorjay. Practical VSC: Kemenes – Dobsa, Zachán (Horváth 60.), Kószás, Molnár (Baldauf 74.), Major (Dömötör 74.), Tömösvári (Kun 35.), Somogyi, Szűcs, Bartusz, Volter. Edző: Pető Tamás. Csornai SE: Ficsór – Veres (Németh 83.), Bolla, Füzi, Kerékgyártó, Visy (Márton 60.), Németh, Somogyi-Bakos (Csikai 74.), Tóth, Kovács (Domján 74.), Ladjánszki (Kollár 46.). Edző: Urbán Flórián.

Két, nem túl jó formában lévő csapat találkozott a pápai Perutz stadionban, a veszprémiek legutóbbi három meccsükön két, a csornaiak nulla pontot szereztek. Az első negyedóra veszprémi dominanciával, de helyzet nélkül telt el, a vendégek szemmel láthatóan stabil védekezésből igyekeztek veszélyes kontrákat vezetni. A 17. percben góllá érett a hazai labdabirtoklási és mezőnyfölény, az egymásra váró csornaiak között Molnárhoz került a labda, aki nagy erővel, pontosan lőtte ki a kapu jobb sarkát, 1-0. Öt perccel később kis híján egyenlített a Csorna, Visy fejese centikkel kerülte el a kaput. A 35. percben egy ütközés után Tömösvári hordágyon hagyta el a pályát, így ő már nem láthatta a második veszprémi gólt, egy szöglet utáni kipattanót Volter belsőzött a felsőbe, 2-0. 

Urbán Flórián kettőt cserélt a szünetben, ám ez sem hozta meg számára a remélt fordulatot, sőt, az 53. percben háromra nőtt a különbség – és el is dőlt a meccs -, Bartusz lövése a hátráló védők között talált utat a jobb sarokba, 3-0. A folytatásban csak annyit adott ki magából a Veszprém, amennyi feltétlenül szükséges volt, a szerény képességű Csorna ezen a napon nem tette próbára Kemenes kapust. A 77. percben egy szép egyéni akció végén Dömötör találta el a bal kapufát, ez volt a találkozó utolsó említésre méltó momentuma.

Pető Tamás: Megérdemelten nyertünk, jól játszottunk, igaz, sok technikai hibát vétettünk, sok ki nem kényszerített hibánk volt, de úgy gondolom, jót tett a lelkeknek, hogy újra győzelmet tudtunk ünnepelni. Külön öröm, hogy Szűcs Ármin személyében egy saját nevelésű játékos kezdőként tudott bemutatkozni, a 2005-ös születésű labdarúgó tökéletesen debütált a felnőttcsapatban, ez is azt bizonyítja, hogy Veszprémben van jövője a tehetséges fiataloknak.

A Practical VSC a következő fordulóban az élen álló III. kerületi TVE vendége lesz. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában