Foci

2023.09.24. 18:59

Gólfesztivált rendezett a VSC Veszprém

Hét találatot szerezve magabiztos győzelmet aratott a VSC Veszprém az NB III-as labdarúgó-bajnokság nyolcadik fordulójában. Pető Tamás csapata hátrányból fordítva győzte le a szinte az egész második félidőt emberhátrányban játszó Gyirmót II-t.

Haraszti Gábor

A piros mezes Veszprém nem kegyelmezett a Gyirmótnak Fotó: Haraszti Gábor

VSC Veszprém - Gyirmót FC Győr II. 7-1 (4-1) Gsz.: Zachán, Bartusz 3, Molnár 2, Major ill. Süveges

Pápa, Perutz stadion, 100 néző. V.: Szommer. VSC Veszprém: Kovács - Dobsa, Zachán (Schőnig 81.), Kószás, Molnár (Dömötör 78.), Tömösvári, Somogyi (Major 46.), Bartusz (Kun 69.), Volter (Szabó 69.), Baldauf, Horváth, vezetőedző: Pető Tamás.

Gyirmót FC Győr II: Kecskés – Rozs (Németh 46.), Szűcs (Barta 46.), Farkas (Reizer 51.), Lázár, Peisser (Szabó 46.), Tóth, Gönye, Erdei, Somogyi, Süveges (Lengyel 82.), vezetőedző: Ördög József. 

Az utolsó öt bajnokiján három győzelmet és két döntetlent felmutató Gyirmót II-t fogadta a pápai Perutz stadionban a legutóbbi fordulóban veretlenségét elveszítő VSC Veszprém. 

Nemcsak az eső, hanem a gólok is potyogtak az első félidőben, hiszen a vendégek már a negyedik percben betaláltak: Erdei lekészítését Süveges a kapu bal sarkába helyezte 0-1. Sokáig nem vezetett a Gyirmót, hiszen két perccel később jött az egyenlítés, Zachán megpattanó lövése Kecskés feje fölött landolt a kapuban 1-1. Sőt a 20.percben már a Veszprém vezetett, szép, egyérintős támadás végén Bartuszhoz jutott el a játékszer, aki hét méterről a kapu bal alsó sarkába lőtt, Kecskés csak beleérni tudott a lapos lövésbe 2-1. Nyolc minutummal később már kettő volt a VSC előnye, Volter futott fel a jobb szélen, középre tett labdáját Molnár két méterről passzolta a hálóba 3-1. A 4-1-es félidei állás a 37.percben alakult ki, egy erősen lesgyanús szituációban Molnár lépett ki ziccerben, majd eltolta a kapus mellett a labdát és az üres kapuba gurított. Az 50. percben tovább gyarapodtak Ördög József ráncai, hiszen Szommer játékvezető visszahúzásért kiállította Tóth Dánielt. Az emberelőnyt a 61.percben sikerült gólra váltani, a csereként pályára lépő Major remek ütemben ugratta ki Bartuszt, aki a kimozduló kapus felett leheletfinom mozdulattal emelte át a labdát 5-1. Öt perc sem kellett a VSC következő találatához, egy felpasszt Major engedett el okosan, így lett a labda tökéletes Bartusznak, aki a hálóőrt kicselezve a kapu közepébe helyezett 6-1. A 72.percben egy szöglet után mintaszerű kontrát vezetett a Veszprém, ám Tömösvári egy az egyben nem tudott túljárni Kecskés eszén. A kegyelemdöfést a 88.percben Major adta meg, aki szépen lőtte ki a kapu jobb oldalát 7-1. 

Pető Tamás: Hatalmas fölényben játszottunk, az ellenfelünk egyszer jött el a kapunkig, nagyon megérdemeltük ezt a győzelmet. A kiállítás semmit nem befolyásolt, attól függetlenül is mi voltunk ma a jobbak. 

A VSC Veszprém a következő fordulóban a Bicske vendége lesz. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában