Kézilabda

2023.09.22. 13:10

Canayer: remélem, egyszer BL-t nyer a Veszprém!

Rendkívül udvarias volt a Veszprém Arénában Patrice Canayer, akinek a csapata csütörtök este nagy csatában alulmaradt a Telekom Veszprémmel szemben a kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében.

Horváth Gábor

A veszprémi csapat tagjai ünneplik a Montpellier ellen aratott győzelmet

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Beszámoltunk róla, nagyot küzdött egymással a Telekom Veszprém és a francia Montpellier HB a kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.

A találkozót követő sajtótájékoztatón a franciák mestere, Patrice Canayer külön kiemelte a veszprémiek szívélyes vendéglátását. Elmondta, mindig szeret ide jönni és bízik, benne, hogy a bakonyi csapatnak egyszer sikerül megnyerni a Bajnokok Ligáját, megérdemelné a klub és a szurkolótábor is. A dél-francia alakulatot 30 esztendeje irányító szakember hozzátette, ebben az idényben nekik is ez a céljuk, a végső sikerre pályáznak.

Nehéz elképzelni, hogy ők az idény végén odaérnek a kölni négyes döntőbe, ahol megnyerik a finálét, bár hosszú még a szezon és a Montpellier komoly erőt mutatott a Veszprém Arénában is. (Nem beszélve arról, hogy a francia alakulat kétszer már elhódította a legrangosabb nemzetközi sorozat serlegét.)

Ami a bakonyiakat illeti, messze nem játszott tökéletesen a csapat, de összességében nagy dicsőség, hogy végül megtörte és két vállra fektette (33-31) a végsőkig harcoló, jó erőkből álló gallokat.

Momir Ilics legénysége két szép sikerrel rajtolt (a nyitányon a címvédő Magdeburgot verte idegenben) a BL csoportkörében, ahol a harmadik fordulóban, jövő hét csütörtökön a dán GOG vendége lesz.

A B csoport további eredményei: Barcelona-Magdeburg 32-20, Celje-Porto 29-30, Plock-GOG 26-30.

Az A csoportban: Kolstad-Kielce 30-32, Kiel-Szeged 35-32, PSG-Zagreb 35-31, Aalborg-Eurofarm Pelister 38-23.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában