Aranyérem erőtörésben

2023.06.01. 16:49

Európa-bajnok lett a Balatonalmádiban élő sportolónő

Kosztyu Veronika kilenc év után ismét Európa-bajnok lett felnőtt kategóriában a taekwon-do bajnokságon, amit Romániában rendeztek meg nemrég.

Kovács Erika

A Balatonalmádiban élő Kosztyu Veronika kilenc év után ismét Európa-bajnok lett taekwon-dóban

Forrás: Magyar ITF Taekwon-do Szövetség

A Balatonalmádiban élő sportember egyéni női erőtörésben nyert aranyérmet, majd csapatban, szintén erőtörés versenyszámban pedig az ezüstérem lett az övéké, derül ki a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség közösségi oldaláról. Az Európai Taekwon-do Szövetség (AETF) Kolozsváron rendezte meg a 37. felnőtt és a 28. ifjúsági Európai Taekwon-Do Bajnokságot a közelmúltban. A viadalon 30 nemzet 637 versenyzője 1148 nevezéssel indult, hazánkat 33 versenyző képviselte, akik 61 versenyszámban mérették meg magukat. A versenyt két arany-, öt ezüst- és három bronzéremmel zárta a magyar csapat, az összesítettben is kitűnő eredményt értek el, a népes mezőnyben a 10. helyen végeztek. 

Kosztyu Veronika Veszprémben kezdett sportolni, de lassan egy évtizede már Balatonalmádiban Kosztyu Györggyel, a férjével együtt vezetik a Mongúzok Taekwon-do Sportegyesületet, melyben nagy hangsúlyt helyeznek az utánpótlás-nevelésre, ami a sportág jövője szempontjából meghatározó. 

– Gratulálunk a kiváló teljesítményhez, irány a világbajnokság! – áll a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség közösségi oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!