A lőtér volt a helyszín

2023.05.30. 10:02

Tájfutás: rendeztek és versenyeztek

A katonák vagy krosszmotorosok helyett ezúttal a tájfutóké volt a terep a Várpalota felett elterülő lőtéren. A 35. Honvéd Kupán versenyzők két nap alatt három országos rangsoroló futamon mérhették össze nem csak tájékozódási és futó-, de néhány helyen sziklamászó képességüket is.

Napló

A 14-es kategória dobogósai Fotó: Veszprém Honvéd SE

A fáradtságért viszont kárpótlás volt a szintek leküzdésével eléjük táruló panoráma, a tavaszi virágmezőt színesítő, védett növénynek számító tarka pettyeskosbor és a rendezvény hangulata.

A helyszín technikailag széles palettáját bizonyítja, hogy a szombat délelőtti pályák markáns domborzatú, vegyes fedettségű, vértesi jellegű középhegységi területen vezettek, ahol a meredek falú völgyeket lapos tetők, lefutó sziklás gerincek, sztyepperétek és a katonai lőtér tipikus objektumai (lövészárkok, lőállások, tankbeállók) tették változatossá, a délutánt viszont a nyílt és ligetes területek, helyenként bozótos labirintusok uralták, melyeket erőteljesebb és kisebb, jellegtelenebb völgyek szabdaltak.

A színvonalas rendezés mellett Veszprémi Honvéd SE egyes tagjai rajthoz is álltak, a gondos felkészülésnek köszönhetően végül mindkét területen sikeresen zárhatták a hétvégét.

Eredmények, N12: 3. Máthé Julianna (BSC). N14: 1. Gaschler Janka (VHS), ...3. Kovács Borbála (VHS). N15-18: 2. Czirbus Eszter (VHS). N18: 2. Lantai Lili (VHS). N21C: 2. dr. Nagy Zsuzsanna (VHS). N70: 1. Wieder Ilona (VHS), 2. Gombkötő Zsuzsanna (VTC).

F10: 2. Déry Attila Hunor (BSC), 3. Szűts Benedek (VHS). F12: 3. Serle Ábel (VHS). F14: 3. Varsányi Ádám (VHS). F15-18: 2. Simkó-Tardi Márk (BSC), 3. Fülöp-Süle Márton (VHS). F21: 2. Bálint Ádám (VHS), 3. Miskó Róbert (BSC). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!