Diákbajnokság

2022.03.25. 10:00

Másfél százan vendégeskedtek Veszprémben

Remekül sikerült a bakonyi megyeszékhelyen rendezett Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság – számolt be róla lapunknak Kű Lajos, az Aranycsapat Alapítvány elnöke.

Horváth Gábor

Kű Lajos a bajnokság megnyitóján. Az egykori válogatott futballista nagy kedvvel szervezi a találkozókat Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az alapítvány a veszprémi önkormányzattal közösen szervezte meg az Összmagyar Nemzeti Diákbajnokságot, amelynek először adott otthont megyénk. 
A sport- és kulturális eseményen – amelynek ünnepélyes megnyitója az Agóra Veszprém Kulturális Központban volt – több mint 150-en vettek részt. 
Érkeztek vendégek Erdélyből, valamint a Fel- és Délvidékről egyaránt. 

 


A részt vevő fiatalok több sportágban is összemérték tudásukat: sakk-, asztalitenisz-, birkózó- és kézilabda-bajnokságokat rendeztek nekik Veszprémben és Ősiben. 

 


A sportolás mellett akadt helye a kultúrának is, a szervezők irodalmi és történelmi vetélkedőt tartottak, emellett bemutatták a vendégeknek a várost, és állatkerti látogatás is szerepelt a kétnapos esemény programjában. 

 


Az Összmagyar Nemzeti Diákbajnokságot 2003 óta rendezik meg rendszeresen. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában