Éles Benedek: egy tucat gól

Nem hagyott esélyt ellenfelének a Fejér-B.Á.L. Veszprém alakulata: Tombor Csaba tanítványai idegenben is meggyőző különbséggel győzték le az SBS-Eger együttesét a férfi kézilabda NB I-ben.

B. Virág Rita

Eger-Fejér-B.Á.L 27-35 (13-20)

Eger, 650 néző. V.: Fekete, Tóth D. SBS-Eger: Balogh, Seprős (kapusok) – Holdosi, Machac 7, Tóvizi 2, Kovács 2, Lezák 1 (1), Szepesi, Tóth R. 8 (3), Lakosy 1, Pulay 1, Száva 2, Szuharev, Bernatonis 3. Edző: Tóth Edmond.

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Borbély, Miklós (kapusok) – Tóth P. 6, Somogyi, Szmetán P., Hári 3, Éles 12 (4), Fazekas 5, Kristóf 3, Tóth J., Széles 3, Bugyáki, Vajda 2. Edző: Tombor Csaba.

Kiállítások: 10, ill. 2 perc.

Hétméteresek: 5/4, ill. 4/4.

Remekül kezdett a Veszprém, a 8. percben már 6-1-re vezetett. Egymás után kétszer is emberelőnybe került a vendégcsapat, Éles Benedek a 12. percben már harmadik büntetőjét értékesítette, ezzel 2-9-re állt a találkozó. Machac kapufáját követően ismét a nagy kedvvel játszó Éles villant (2-10). Az első negyedóra végén időt kértek a hazaiak, azonban ez se segített rajtuk. Az Éles, Fazekas, Tóth J. trió precíz és ügyes megoldásokkal gondoskodtak róla, hogy a Heves megyeiek ne tudjanak közelebb zárkózni.

Széles kiállítása után sem torpant meg a vendégegyüttes, Borbély hetest hárított, Vajda találatával pedig már tízgólosra hízott a különbség (24. perc: 8-18). Bernatonis duplájával jöttek közelebb az egriek, Tóth R. gólja után pedig Tombor edző rendelt el rövid tanácskozást. A félidő utolsó perceit 2-1-re nyerte a házigazda, azonban a bakonyiaknak így sem kellett túlságosan aggódni (13-20).

A térfélcserét követően ismét nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak a veszprémiek, Éles és Fazekas nagyszerű akciói után kialakult az eddigi legnagyobb differencia (40. perc: 17-28). A hazaiaknál Tóth Rajmond villogott, próbálta meccsben tartani csapatát (19-29).

Bár mindkét csapat játékába ekkor több hiba is becsúszott, a Veszprém volt az, amely előbb ocsúdott. Hári, és Kristóf duplája után már egyértelmű volt, hogy a Fejér-B.Á.L.-tól ezen a napon nem lehet elvenni a két pontot (52. perc: 22-35).

Ezt követően már az is belefért, hogy zsinórban rontották el akcióikat a vendégek, a hajrát 5-0-ra hozta az Eger, így valamelyest kozmetikázni tudott az eredményen. Ezt leszámítva a Veszprém végig irányított és győzelme teljesen megérdemelt volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!