egy évre szerződött

2021.07.29. 11:38

Rutinos játékost igazoltak a veszprémi kosarasok

A Hoya-Pannon Egyetem férfi kosárlabdacsapata egyéves szerződést írt alá a huszonharmadik idényére készülő, kilencvenszeres magyar válogatott Horváth Ákossal.

Rónai Tamás

A negyvenedik évében járó kosárlabdázó a Honvédban mutatkozott be az élvonalban, majd megfordult a MAFC-nál, Sopronban, Kecskeméten, Székesfehérváron, utóbbi együttessel a bajnoki döntőbe került. Ezt követően Horváth visszatért Kecskemétre, majd Pakson, Szegeden és Szolnokon pattogtatta a labdát. A Szolnoki Olaj csapatával két magyar bajnokságot nyert, valamint kétszer a Magyar Kupát is elhódította. A Tisza-partiakkal több ízben játszott a nemzetközi kupákban is, legjobb eredménye egy EuroChallenge négyes döntő. 2010-ben az év férfi kosárlabdázójának választották.

Az egyes, kettes és hármas poszton is bevethető játékos a Szolnokon lehúzott négy év után Szegeden, majd Jászberényben folytatta. Ezt követően az élvonalba feljutó Vasashoz igazolt, majd egy év elteltével Zalaegerszegre írt alá. Legutóbbi csapata az NB I/B-ben szereplő Budapesti Honvéd volt, ahol hosszú és sikerekben gazdag pályafutását elindította.

Csorvási Levente, a Hoya-PE Veszprém sportigazgatója úgy nyilatkozott a csapat hivatalos oldalán, hogy Horváth Ákos érkezésével a bakonyiak az egyik legveszélyesebben triplázó együttes lehetnek a következő szezonban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!