Nem jutott be az elődöntőbe a Veszprém alakulata

Az ötödik helyért játszhat a férfikosárlabda NB I/B. piros csoportjában a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém gárdája, miután a négy közé jutásért vívott párharcban 3-1-re kikapott a MAFC alakulatától.

B. Virág Rita

Madár András a veszprémiek egyik legjobbja volt Fotó: Veszprémkosar.hu/Fux Marcell

Fotó: Fux Marcell

Veszprém–MAFC 93-100 (21-33, 19-26, 33-20, 20-21)

Veszprém, zárt kapus mérkőzés. V.: Boros, Tóth, Esztergályos. Hoya-Pannon Egyetem Veszprém: Szücs 4, Madár 21/6, Orgona 17, Szabó 22/9, Dukic 24/9. Csere: Sipos 5, Futó, Glatz. Edző: Baksa Szabolcs.

MAFC: Pfandler 12/6, Csapai 8, Misek 19/6, Tóth 22/12, Kovács 15. Csere: Polgárdy 8/6, Bordács 10/3, Biber 6. Edző: Garai Péter.

A hazaiak végre teljes kerettel vághattak neki a találkozónak. A vendégeknél Lakits András sérülés miatt hiányzott.

Parádésan kezdett a Veszprém, 8-2-re elhúzott. Az öröm azonban nem tartott sokáig, mert az 5. perc végén már egyenlőt mutatott a kijelző (14-14). Ekkor Misek pillanatai következtek, majd Csapai pöcizett vissza egy labdát, és 16-23-nál Baksa edző időt kért. A megbeszélés nem használt, nem sikerült feltartóztatni a remekül célzó fővárosiakat, akik több mint tíz ponttal elhúztak (21-33).

Sajnos a folytatásban sem találta a ritmust a Hoya, és főleg védekezésben akadtak hiányosságai, a MAFC gyakorlatilag tetszés szerint érte el pontjait. A budapestiek egy 10-0-s szériával növelték előnyüket (15. perc: 29-49), és a negyed végén is majdnem húsz pont volt a differencia (40-59).

A félidőben Baksa Szabolcs próbált rendet rakni a fejekben, amelynek meg is lett az eredménye. A harmadik játékrészben egy sokkal összeszedettebb, koncentráltabb Veszprém tért vissza. Orgona és Dukic pontjai után Madár hármat büntetőzhetett, majd Szabó triplája után ismét látótávolságon belülre került a Hoya (24. perc: 56-65). Mindent megpróbált a Veszprém, és lelkes, jó játékkal, valamint Madár – már megszokott – vidékről bedobott triplájával ismét nyílt lett a meccs (73-79). Orgona és Szabó kosaraival már csak négy volt közte (77-81), sőt Dukic triplájával 80-81-et mutatott az eredményjelző. Polgárdy hármasa nem jött jókor. Őrült hajsza indult a győzelemért.

Madár András a veszprémiek egyik legjobbja volt
Fotó: Veszprémkosar.hu/Fux Marcell

Előbb Dukic hozta közelebb csapatát, aztán Pflander egy trojkával hűtötte le a veszprémi kedélyeket. Kissé érthetetlen módon Pflandert megint hagyták hármast dobni a hazaiak, így a 36. percben 86-94-re alakult az állás. Újra Pflander villant, tíz pontra hízott a hátrány. Az utolsó egy percben mindent egy lapra feltéve támadt a Hoya, azonban már nem tudta utolérni riválisát, és óriási csatában alulmaradt a MAFC-cal szemben, így csak az ötödik helyért játszhat a piros csoportban.

Baksa Szabolcs: – Sok sikert kívánok a MAFC-nak. Az első félidőben ellenfelünk teher nélkül, felszabadultan kosarazott, minket viszont agyonnyomott a tét. Amit a szezon elején ígértem, hogy egy olyan csapatot építünk, amely küzd és győzni akar, az sikerült. Négy mérkőzés van hátra, ahol mindent megteszünk a győzelemért. Padlón vagyunk, de próbálunk felállni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!