Idegenben ért el a VKKFT értékes sikert

Végletekig kiélezett és fordulatos mérkőzésen fontos idegenbeli győzelmet ért el a Veszprémi KKFT NB I-es férfi kézilabda együttese, amely a tabellán jóval előrébb rangsorolt Egert győzte le.

B. Virág Rita

Eger–Veszprémi KKFT 23-25 (14-14)

Eger, zárt kapus mérkőzés. V.: Andorka, Hucker. SBS-Eger: Balogh (kapus) – Holdosi, Kiss, Machac 4, Tóvizi, Kovács 1, Lezák 3, Tóth R. 7, Rédei 1, Schmid 1, Száva 2, Szuharev, Bernatonis 4. Edző: Tóth Edmond.

Veszprémi KKFT: Borbély, Miklós (kapusok) – Tóth P., Szeitl 1, Somogyi 4, Szmetán P. 1, Hári 1, Éles 7 (2), Fazekas 3, kristóf 1, Széles 1, Bugyáki, Vajda 6. Edző: Tombor Csaba.

Kiállítások: 4, ill. 2 perc.

Hétméteresek: 5/4, ill. 2/2.

Villámrajtot vett a hétfőn még a Magyar Kupa négyes döntőjén szereplő Veszprémi KKFT, Vajda Huba zsinórban hármat szerzett és Fazekas is betalált, míg a túloldalon csak csak Machac lőtt gólt (1-4).

Az egriek, főleg Balogh védéseire alapozva, próbálták utolérni riválisukat (8. perc: 3-5). Sok volt a pontatlanság, és mindkét kapus több remek védést is bemutatott, így öt percig egyik fél hálója sem rezdült meg. Machac vetett véget a góltalanságnak, majd Éles Benedek hetesből megszerezte első gólját (5-7).

Rendre a VKKFT ment elől, egy, vagy két góllal. Ebben kulcsszerepet vállalt Borbély Ádám, aki többek között hétméterest is hárított (20. perc: 7-9).

A folytatásban azonban kissé megakadtak a veszprémi támadások, Balogh kapus többször jól kapott bele a bakonyi próbálkozásokba, így a 25. percben egyenlőt mutatott a kijelző (11-11).

Éles találata után a Borbélyt váltó Miklós mutatott be nagyszerű védést, majd az ellentámadásból Vajda volt eredményes (11-13). Persze ezt az egriek nem hagyták annyiban és a játékrész végére Tóth Rajmond góljaival ismét egyenlő lett (14-14).

Zsinórban szerzett három találattal nyitotta a második felvonást a vendéglátó (17-14). Vajda Huba szerzett fontos gólt, ám a folytatásban a jól védekező Eger jól tartotta a különbséget (19-17). Bernatonis gólja után próbált rendet rakni a fejekben Tombor edző. Somogyi lendületes találataival sikerült felzárkózni 21-20-ra, aztán Éles hatalmas átlövésével az egyenlítés is összejött (52. perc).

Éles újabb bombájával pedig a vezetést is átvette a VKKFT. Azonnal időt kértek a hazaiak, ám újabb gólt a veszprémi Széles Ákos szerzett (21-23). Lezák szépített két és fél perccel a vége előtt.

Fazekast rántották le kapura törés közben, a labda a hálóban landolt, míg Kovács két percre leült.

Szmetán kanyarodott fel ügyesen, így 22-25-re alakult az állás. A végén még Bernatonis szépített, ám a VKKFT-t már nem lehetett utolérni.

A fiatal veszprémiek visszavágtak a Veszprém Arénában elszenvedett vereségért, győzelmük megérdemelt és az újabb két ponttal nagy lépést tettek a középmezőny felé. A VKKFT így 15 pontos hét sikerrel, egy döntetlennel és tíz vereséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!