győzelem

2020.10.05. 10:06

Történelmi sikerrel mutatkozott be a Szent Benedek Röplabda Akadémia az Extraligában

Igaz csak az első Extraligás mérkőzésén szerepelt a Szent Benedek Röplabda Akadémia (SZBRA) női röplabda együttese, ám rögvest győzelemmel mutatkozott be a legmagasabb osztályban.

B. Virág Rita

Remek játékkal nyerték meg a fürediek első Extraligás meccsüket Fotó: SZBRA/Szente Benjámin

Fotó: Szente Benjamin

Nézők nélkül, zárt kapuk mögött rendezték meg a Szent Benedek első élvonalbeli találkozóját, ahol a bennmaradást célul kitűző Diósgyőrt fogadták Milodanovics Andrea tanítványai.

Dél-amerikai ponttal, pontosabban a venezuelai Nelmaira Valdez szerezte első pontját az Extraligában a balatoniaknak, de a DVTK nemcsak gyorsan kiegyenlített, hanem a vezetést is átvette (5-7). A fürediek azonban Vukoja remek feladásaival egy 6-0-ás szériával 11-7-re megléptek. Innentől kezdve már nem volt kérdés, hogy a SZBRA hozza a szettet.

Magabiztosan, szép megoldásokkal indította a második etapot a Füred, ám 16-10 után megtorpant a társaság és a Diósgyőr kihasználva a hibákat 20-nál utolérte ellenfelét. Rendkívül kiélezett, izgalmas hajsza vette kezdetét, végül a Füred három szettlabdát hárítva, hatalmas küzdelemben 27-25-re hozta a játszmát, (2-0).

Már csak egy szett kellett volna a sikerhez, ám a DVTK az előző játék megingásaiból arra következtetett, hogy akár esélye is lehet, és vérszemet kapott: 5-1-re, 8-3-ra és 11-7-re is vezetett. A Szent Benedek azonban 14-14-re felzárkózott. Egy darabig úgy tűnt, helyre áll a rend, ám 15-15 után a vendégek zsinórban négy pontot szereztek és innen már nem volt visszaút, szépített a DVTK (2-1).

Remek játékkal nyerték meg a fürediek első Extraligás meccsüket Fotó: SZBRA/Szente Benjámin

A negyedik játékrészben a kellő összpontosítás meghozta eredményét, a fürediek szebbnél szebb akciókat vezetve 5-1-re, 9-3-ra megléptek. A DVTK-nak nem volt válasza, hiába kért időt a rivális tréner, pillanatok alatt 18-6-ra alakult az állás. A Szent Benedek innen már könnyedén hozta a szettet és ezzel együtt a mérkőzést is.

Milodanovics Andrea: – Történelmi győzelmet arattunk, ez az első sikerünk az Extraligában. Nem vagyok teljesen elégedett, mert ennél tudunk mi sokkal jobban is röplabdázni. Érezhetően volt egy kis lámpalázuk a lányoknak. A negyedik szettben sikerült a saját játékunkat hozni, és ennek nagyon örülök. Kemény meccs vár ránk a jövő héten Kaposváron, fontos találkozó lesz, szeretnénk nyerni.

SZBRA-DVTK 3-1 (20, 25, -22, 13)

Balatonfüred, zárt kapus. V.: Mezőffy, Kiss. Szent Benedek RA: Vacsi, Dubravka, Valdez, Szerényi, White, Skoric M. Csere: Fáth (liberó), Baker, Araczki, Zen. Edző: Milodanovic Andrea.

DVTK: Sitku, Kovács, Kiss, Beddingfield, Kundrák, Szajkó. Csere: Dömsödi (liberó), Egri, Mészáros, Horton. Edző: Toma Sándor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!