Kupagyőztest hirdettek

2020.06.22. 12:56

Az alsóörsi strand adott otthont az idei első bajnoki fordulónak

Megkezdődött a magyar strandkézilabda-bajnokság, az első fordulót, amely egyben a Magyar Kupa sorsáról is döntött, Alsóörsön rendezték meg.

B. Virág Rita

20200621 Alsóörs megkezdődött a strandkézilabda bajnokság Duna House Fervas(kék)-Beach Stars(piros) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

A koronavírus-járvány miatt a 2020-as idényben rövidített programmal szervezik meg a magyar strandkézilabda-bajnokságot. Öt fordulót követően bonyolítják le az országos döntőt. Az első viadalt Alsóörsön rendezték meg.

Ahogy korábban Horváth Péter versenyigazgató elmondta, nagy érdeklődés övezte az idénynyitót, ezt mutatja a nevezett csapatok száma is: tizenhat férfi és tizennégy női alakulat küzdött a minél jobb helyezésekért.

Az esemény ráadásul egyben a Magyar Kupa sorsáról is döntött, másfélszeres szorzóval szerezhettek pontokat a résztvevő csapatok.

A küzdelmek előbb négy- és háromfős csoportokban kezdődtek meg, ezt követően már egyenes kieséses szakaszban folytatódtak a csatározások. A szél miatt nem volt igazán optimális. Ettől függetlenül a játékosok mindent beleadtak, és színvonalas, remek összecsapásokat láthattunk.

A nőknél a bronzérmet a Farkasvár-Lupa Lake BHC nyerte meg, második lett a Multichem Szentendre, míg az első helyet és ezzel a Magyar Kupát az OVB Beach Girls gárdája érdemelte ki. A finálé hatalmas csatát hozott, szétlövés döntött az aranyérem sorsáról, az OVB az első félidőt 22-13-ra elveszítette, aztán 11-10-zel egalizált, a szétlövésben pedig 10-6-ra nyert.

A legjobb női kapus Hadfi Gréta (Strandépítők), játékos Kretz Fruzsina (Multichem Szentendre), míg a gólkirály szintén az előbb említett Kretz Fruzsina lett.

A férfiaknál a BSSE érdemelte ki a bronzérmet. A döntőben a a Duna House Fervas, valamint a Hír-Sat BHC mérte össze erejét, ahol utóbbi 2-0-ra diadalmaskodott 27-16-os és 23-17-es félidőkkel.

A legjobb kapus díját Kerekes Lőrinc (Dinamit BHC) kapta. A játékosok közül John András (Hír-Sat) kapta az elismerést. A gólkirály Kuhn Márton (VDK Juniors BHC) lett. A győztes Hír-Sat BHC gárdájában szerepelt több volt veszprémi kézilabdás is: Priczel Bence, Zakics Bence, John András, Kun Attila, Gyene Norbert és Vizes Patrik. Utóbbi sérülés miatt nem játszhatott, ezért edzői teendőket látott el.

A tizenharmadik helyen záró Beach Stars BHC gárdáját erősíti a veszprémi Földesi Csaba, aki teremben egyébként az NB II-es Bajnok DSE Nemesvámos alakulatában kézilabdázik. Szólnunk kell még a veszprémi Fenyvesi Marcellről is, aki teremben az NB II-es Várpalotai Bányász SK-ban szerepel, ő most a Duna House Fervasban játszott. Az eredményhirdetésnél búcsúztatta Gulyás István szövetségi kapitány a Telekom Veszprém játékosát, Melnyicsuk Viktort (Hír-Sat BHC), aki Ukrajnában, a Motor Zaporizzsjában folytatja pályafutását.

A strandkézilabda-bajnokság július 4-5-én Agárdon folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!