fontos sikerek

2020.01.23. 07:00

Röplabdázók remek győzelmei

Rangadót nyert a Szent Benedek Balatonfüred NB I-es női röplabdaegyüttese, miután az üldöző és második helyezett DVTK-t sima 3-0-val küldte haza. Mindeközben lezárult a férfi NB II alapszakasza, ahol a Sümeg/Dabronc gárdája az előkelő második helyet szerezte meg.

B. Virág Rita

A Veszprémi Egyetem SC NB II-es női alakulata fontos sikert ért el a hétvégén idegenben

Fotó: Penovác Károly/Napló

NB I, női

Szent Benedek–DVTK Fux 3-0 (23, 20, 16)

Balatonfüred, 200 néző. V.: Sík, Varjasi. Szent Benedek Balatonfüred: Fáth (liberó), Baksa, Jezerniczky 3, Dupont 11, Sólyom, Dimitric, Skoric N. 15, Facol 6, Zen 2, Mack, Vander Meer, Skoric M. 12, Kóra (liberó). Edző: Andrea Milodanovics.

A listavezető Balatonfüred és az üldöző Diósgyőr csatáján a hazaiak akarata érvényesült. Ugyan a vendégek végig szívósan tapadtak ellenfelükre, ám összességében a Szent Benedek megérdemelten nyerte meg a rangadót ilyen arányban is.

NB II, női

PTE-PEAC–VESC 0-3 (-15, -19, -15)

Pécs, 50 néző. V.: Kiss, Selega. Veszprémi Egyetem SC: Zsinka, Molnár-Pintér, Pusztay, Szvath, Bozsó, Miklós, Gyarmati, Szalai, Májusi, Dordzsceren, Veresné (liberó). Edző: Szokolikné Kalmár Judit.

A tabella hetedik helyén álló pécsiek otthonában magabiztos, könnyed játékkal simán nyertek az egyetemisták, ezzel tovább erősítették második helyüket a táblázaton.

A Veszprémi Egyetem SC NB II-es női alakulata fontos sikert ért el a hétvégén idegenben Fotó: Penovác Károly/Napló

NB II, férfi

Sümeg/Dabronc–DSE RA 3-2 (25, -22, -20, 11, 8)

Sümeg, 20 néző. V.: Szabó, Péterfy. Sümeg/Dabronc: Kiss, Óhidi Ro., Majer, Ludovics, Miklósi-Sikes,Óhidi Ri., Matyiák, Kisházi, Péter, Szabó (liberó), Sárközi (liberó). Edző: Németh Zoltán.

A nyugati csoport rang­adóján az első hely megszerzése volt a tét. Németh Zoltán edző elmondta, számítottak rá, hogy hatalmas csatát vívnak majd a Dunaújváros alakulata ellen. Hozzátette, előfordultak a fiatalságukból adódó hullámvölgyek, de helyenként látványosan játszott a csapat. Szerinte kezd beérni a sok edzésmunka. Az alapszakasz első helyén végül a Dunaújváros végzett, egy ponttal megelőzve a sümegieket.

Pénzügyőr U21–Veszprém RK 3-0 (7, 8, 8)

Budapest, 30 néző. V.: Dunszt, Rácz. Veszprém RK: Réti, Varga, Gulyás, Ferencz, Tanai, Schalbert, Pintér, Bátor, Kenyeres, Bándi, Füzék, Kiss. Edző: Fekete Géza.

A nyeretlen veszprémieknek esélye sem volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában