A veszprémiek remek meccset játszottak

2020.01.10. 21:18

Nem tudott nyerni a bajnok az 1. FCV vendégeként

Jó játékkal szerzett egy pontot az 1. FCV pénteken a futsal NB I-ben. A bakonyiak remekül helytálltak az éllovassal szemben.

Horváth Gábor

20190110 Veszprém, Március 15. csarnok, futsal NB I: 1. FC Veszprém-Berettyóújfalu. Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei NAPLÓ

Fotó: Balogh Ákos

1. FCV-Berettyóújfalu 3-3 (2-2)

Veszprém, 1000 néző. V.: Vass, Kubicsek, Bíró. 1. Futsal Club Veszprém: Klcsó – Tatai, Márkus, Boromisza, Bognár. Csere: Schmidmajer, Spandler, Miklós, Tar, Komáromi, Gyurcsányi, Varga, Bencsik Á., Bencsik R. Edző: Frank Tamás.

MVFC Berettyóújfalu: Mezei – Nagy I., Szabó, Takács, da Silva. Csere: Sándor, Pereira, Daróczi, Gál, Fernandes, Harmati, Trencsényi, Nagy D., Sipos. Edző: Sergio Cabrera.

Az éllovas látogatott a tabella utolsó előtti helyén álló Veszprém otthonába az év első mérkőzésén. Egyértelműen az ebben a szezonban még veretlen vendégek voltak a találkozó esélyesei, az 1. FCV legutóbbi öt találkozóján nem tudott nyerni.

Óvatosan kezdtek a felek, az első nagy helyzet a bakonyiak előtt adódott, Miklós könnyedén gólt szerezhetett volna, de elkapkodta a lövést. Márkus is próbálkozott, Mezeinek kellett védenie.

Jól nézett ki a Veszprém, amely koncentráltan, fegyelmezetten tette a dolgát.

Ennek meg is lett az eredménye, a 8. percben a felfutó Boromisza passzolt Tataihoz, akit nem zavart a kissé kiszorított helyzet, óriási gólt akasztott a listavezető kapujába, 1-0.

Letámadott az 1. FCV, nem is volt helye a Berettyóújfalunak, amely különösebb elképzelés nélkül, lassan játszott.

A 14. percben mégis sikerült egyenlítenie, mondhatni a semmiből. Fernandes használta ki a hazai védelem pillanatnyi megingását, 1-1.

Mezeinek kellett védenie Tatai lövését, majd Klcsót is foglalkoztatták a másik oldalon.

A 18. percben megint kihagyott a veszprémi figyelem hátul, Nagy Imre kotorta be közelről a labdát Klcsó kapujába, vezetett a Berettyóújfalu, 1-2.

A folytatásban Tatai tüzelt, Mezei épphogy elérte a labdát.

A félidő utolsó percében aztán megvillant a házigazda, Gyurcsányi csinált meg egy gyönyörű cselt, lövését Márkus kanalazta be fekve, közelről a hálóba, 20. perc: 2-2.

Nagy lendülettel kezdte a második játékrészt a címvédő, amely vissza is szerezte előnyét.

A 24. percben da Silva cselezett ki több veszprémit is, majd a hálóba lőtt, 2-3.

Tatai egyenlített majdnem szinte azonnal.

A folytatásban felgyorsult a játék, ugyanakkor fáradtak is kicsit a felek. Nem tudni, hogy ennek köszönhetően-e, de egyre több volt a keményebb belépő.

Az egyik ilyen után Pereira jutott a kiállítás sorsára, a játékvezető egyből piros lapot mutatott fel a légiósnak.

A 29. percben tehát megfogyatkozott a Berettyóújfalu, az 1. FCV előtt remek lehetőség adódott az egyenlítésre.

A két perces előnyt azonban nem tudta gólra váltani a házigazda, pedig nagyon nyomott, két alkalommal is a kapufa mentette meg a vendégeket.

Ami nem jött össze emberelőnyből, összejött anélkül, a 31. percben Márkus érkezett jól középen egy szögletnél, ismét egál volt az állás, 3-3.

A hátralévő időben a Berettyóújfalu igyekezett nyomást helyezni a bakonyiakra, Klcsónak akadt is dolga. A másik oldalon is voltak lehetőségek, de több találat már nem esett.

Koncentrált, szervezett volt a Veszprém, emellett jól is küzdött a csapat, amely teljesen megérdemelten rabolt pontot a listavezetőtől.

A folytatásban – jövő hét szerdán – kupatalálkozó vár Frank Tamás együttesére, az 1. FCV a Rubeola FC vendége lesz a két meccses párharc első felvonásán.

Frank Tamás: – Három esélyes talélkozót játszottunk a Berettyóújfaluval. Örülök, hogy sikerült vezetést szereznünk. Később volt egy kis mélypontunk, de ki tudtunk jönni belőle. Azt gondolom, értékes pontot szereztünk. Ha korábban is sikerült volna így játszanunk, most nem így állnánk.

Sergio Cabrera: – Nehéz meccsre számítottunk, nincs jó éve a Veszprémnek, azonban egyáltalán nem könnyű itt eredményesen szerepelni. Mindkét csapat sok helyzetet dolgozott ki. Azt gondolom, összességében elégedettek lehetünk a döntetlennel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!