Az éllovas ellen

2017.12.21. 09:00

Az alapszakasz egyik legizgalmasabb találkozója következik

Rangadót tartanak a férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjában, ahol a listavezető Oroszlány az üldöző HOYA Pannon Egyetem Veszprém alakulatát fogadja csütörtökön 19 órától.

B. Virág Rita

Az alapszakasz egyik legizgalmasabb találkozója következik, ahol megjósolhatatlan, melyik csapaté lesz a győzelem. A hazai pálya előnye nyilván az OSE Lions mellett szól, ám a Komárom-Esztergom megyei gárda épp saját közönsége előtt szenvedett vereséget a Vasastól 88:89-re. Az Oroszlány azóta egy Bonyhád elleni sikerrel javította ki a hibáját (70:82). Összességében tíz győzelemmel és egy vereséggel vezeti az oroszlánok csapata a mezőnyt.

Nagy szükség lesz Cook jó teljesítményére Oroszlányban Fotó: Penovác Károly

A HOYA mérlege 9-2, Mérész Csaba tanítványai legutóbb november közepén kaptak ki, az OSE-hoz hasonlóan szintén a Vasastól (84:80). Azóta viszont rendkívül magabiztosan verték a Bonyhádot (82:56), valamint az MTK Törökbálint otthonában is nyertek (88:95).

A Veszprém tavaly egyébként alaposan megtréfálta az Oroszlányt, saját közönsége előtt fektette két vállra és vette át a vezetést a tabellán.

– Borzasztó nehéz ütközet vár ránk, telt házas találkozóra számítunk, ahol csakis negyvenperces összpontosítással lehet esélyünk – kezdte Mérész Csaba, a bakonyiak szakvezetője. – Az OSE egyik legnagyobb erőssége, hogy igen bő a kerete. Igyekszik gyors kosárlabdát játszani, nekünk az egyik feladatunk az lesz, hogy megpróbáljuk lassítani a játékot – magyarázta a tréner.

Mérész edző kifejtette, jó esélyt lát rá, hogy tavalyhoz hasonlóan idegenben diadalmaskodjanak, ám akkor sem történik tragédia, ha esetleg fiaskóval térnek haza.

– Szeretnénk az alapszakaszban az első két hely valamelyikén végezni. Ez a mérkőzés kiemelt számunkra, ám a legfontosabb kérdések nem most az alapszakaszban, hanem majd a rájátszásban dőlnek el – húzta alá.

A veszprémiek közül Pável Dániel bajlódik kisebb sérüléssel, ám várhatóan vállalni tudja a mérkőzést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!