A zene világnapja

3 órája

Közel négyszáz erkeles énekelt Pápán

Több mint két évtizedes hagyománya van annak, hogy a zene világnapjához kapcsolódva az Erkel Ferenc Ének-zenei Általános Iskola diákjai bejárják a belvárost és több helyszínen rögtönzött koncerttel kedveskednek az arra járóknak. Az erkelesek idén népdalokkal készültek a pápaiaknak.

Haraszti Gábor

A közel négyszáz fős csapat a Március 15. téren kezdte „miniturnéját”, ezt követte a sétálóutca, majd a Türr István Gimnázium. A Fő téren a takácsi Bóbita, a vaszari Napsugár, a pápai Csodavár Evangélikus, a magyargencsi, a nemesgörzsönyi Vargha Gyula Református, valamint a nagygyimóti Mesevilág Óvoda apróságai is rövid műsorral köszöntötték a pápaiakat. Innen a Huszár Óvodához sétáltak az erkelesek, az utolsó állomás a tankerületi központ volt, ahol Egyházi Andrea tankerületi igazgató is köszöntötte a diákokat.

Az erkelesek népdalokat énekeltek a belvárosban
Az erkelesek népdalokat énekeltek a belvárosban
Fotó: Haraszti Gábor

– A hagyományokhoz hűen a Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola tanulói, tanárai énekeltek a zene világnapja alkalmából a Pápai Tankerületi Központ előtt, a Mézeskalács utcában. Ezúton szeretném megköszönni magam és kollégáim nevében a lelkes tanulóknak és a kísérő tanároknak, szülőknek, valamint a kórust vezénylő M. Varga Verának a felejthetetlen élményt – írta bejegyzésében az igazgató.

Közel 400 diák énekelte a népdalcsokrot
Közel 400 diák énekelte a népdalcsokrot
Fotó: Haraszti Gábor

Az erkelesek Pápa környékéről, Borzavárról, Sümegről, Szanyról gyűjtött népdalokat énekeltek. Felcsendült a Zöld erdőben születtem, a Félre bánat, félre bú, a Három szabólegények, az Elszaladt a kemence és a Szélről legeljetek című dal, utóbbit kánonban is előadták a gyerekek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában